Messi édesanyja elárulta, hogy vannak a fegyveres támadás után

GettyImages-1468311972
2023.03.03. 19:44
Lionel Messi édesanyja, Celia Cuccittini megnyugtatott mindenkit, jól vannak a csütörtöki fegyveres támadás után. Ahogy eddig, úgy a jövőben sem kérnek privát biztonsági szolgálatot, igyekeznek normális életet élni. A hatóságok mindenesetre nem nyugszanak a történtek után.

Amint arról az Index is beszámolt, csütörtökön írásos üzenetben fenyegették meg az argentin labdarúgó-válogatott csapatkapitányát és a Paris Saint-Germain csatárát, Lionel Messit, amikor tüzet nyitottak egy szupermarketre, amely az apósáék tulajdonában van Argentínában.

Az incidens csütörtök kora reggel történt: 14 golyó találta el a Rosarióban lévő Unico szupermarketet. A támadásban senki sem sérült meg. A város polgármestere, Pablo Javkin a szövetségi hatóságokat okolta, amiért nem tudták megfékezni a kábítószerrel kapcsolatos erőszakhullámot a városban. 

Messi, várunk rád. Javkin is kábítószer-kereskedő, így nem vigyáz rád

– állt a hátrahagyott üzenetben.

A CNN argentin munkatársa felkereste Messi édesanyját, Celia Cuccittinit, aki a boltot ért fegyveres támadás után megnyugtatóan nyilatkozott.

Jól vagyunk a történtek után. Soha nem kértünk privát biztonsági szolgálatot, normális életet élünk

– erősítette meg az asszony a CNN Radio Argentina munkatársának.

A hatóságok mindenesetre átnézik a térfigyelő kamera felvételeit, illetve kihallgatják a tanúkat, hogy megállapítsák, ki a felelős a történtekért. A Santa Fe tartományban található Rosario városát az elmúlt években magas szintű erőszak és kábítószer-kereskedelemmel kapcsolatos bűnbandák jelenléte jellemezte.

(Borítókép: Lionel Messi. Fotó: Tim Clayton / Corbis / Getty Images Hungary)