Tragikus hirtelenséggel halt meg a volt válogatott sportoló

2023.03.07. 13:07
A Telekom Veszprém kézilabdacsapata közösségi oldalán jelentette be, hogy egykori játékosuk, Varjú Vilmos tragikus hirtelenséggel meghalt.

„Mély fájdalommal értesültünk a hírről, miszerint egykori játékosunk, Varjú Vilmos tragikus hirtelenséggel elhunyt március 4-én” – számolt be Facebook-oldalán a Telekom Veszprém kézilabdacsapata.

Amint arra a Magyar Kézilabda Szövetség megemlékezik, Varjú Vilmos 28 alkalommal öltötte magára a címeres mezt, 1987-ben, 1989-ben és 1992-ben. Klubszinten 1989-ben a VÁÉV Bramac Veszprémmel Magyar Kupát, majd 1991-ben az Elektromos SE-vel bajnokságot nyert.

Varjú Vilmos búcsúztatása március 29-én 11.30-kor lesz a cinkotai temetőben.

A labdarúgó-társadalom is gyászol

Amint arról az Index korábban már beszámolt, negyvenhét éves korában, tragikus hirtelenséggel meghalt Lendvai Miklós egykori válogatott futballista. 

A zalaegerszegi születésű futballista a ZTE-ben lett profi játékos, majd megfordult a francia Bordeaux-nál, a svájci Luganóban, a Ferencvárosnál, játszott három belga klubban, majd a ciprusi Aris Limassolban is, mielőtt hazatért a Győrhöz, majd nevelőklubjánál fejezte be első osztályú karrierjét.

A magyar válogatottban 1996 és 2004 között 23 alkalommal lépett pályára, valamint tagja volt az atlantai olimpián részt vevő korosztályos együttesnek is, amely máig utolsóként jutott ki az ötkarikás játékokra.  Pályafutását lezárva edzőnek állt, volt a Zalaegerszeg és a Hévíz trénere is.

A korábbi ZTE-kiválóságot március 7-éna zalaegerszegi új temetőben helyezték végső nyughelyére.