Szemtanúi voltunk: Marco Rossinak lefőtt a kávé

2023.03.29. 15:03
A magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányának, Marco Rossinak nem kizárólag a futball a szenvedélye, hanem a kávézás is. Sőt az 58 éves vezetőedző az olasz kávékultúra hazai nagykövete, így most bemutatta, melyik a kedvenc kávéfajtája.

Marco Rossi hétfő este még a Puskás Arénában vezette 3–0-s győzelemre a magyar válogatottat Bulgária ellen az Európa-bajnoki selejtezősorozatban, szerda délelőtt aztán már kedvenc kávéjáról és kávézási szokásairól beszélt a sajtó képviselőinek a MOL Magyarország rendezvényén. Az olasz szakvezető a Fresh Corner márkanagykövete, így az ország legdinamikusabban fejlődő kávézóláncával együtt elkészítették Rossi kedvenc kávéját, a mogyoróspraliné-kapucsínót, amely áprilistól lesz elérhető a kínálatában.

A sajtó képviselői már szerdán megkóstolhatták a Rossi kedvence névre hallgató kávét, amelyet az olasz tréner ízlésére igazítottak. A magyar válogatott szövetségi kapitánya gondosan válogatta ki a hozzávalókat, és mint elmondta, hatalmas kávérajongó, naponta akár hat-hét csészével is fogyaszt. 

A legtöbb mérkőzés után álmatlan az éjszakám, mivel annyira pörög még bennem az adrenalin. Ilyenkor hatalmas segítség a kávé, hogy másnap se gyötörjön annyira a fáradtság. Ami a típust illeti, általában kapucsínóval indítom a napot, de az étkezések után szigorúan eszpresszót fogyasztok, amely segít az emésztésben

– mesélt kávézási szokásairól az olasz mester. Rossit arról is kérdezték, hogy mik voltak a szempontok, miközben összeállította ezt a rendkívül érdekes kávéízesítést. Az olasz mester elmondta: nagyon emlékezetes pillanat volt számára, amikor kísérleteztek az ízekkel. Közben ugyanis nagyon sok kávét kellett innia, amit persze annyira azért nem bánt, sőt…

Marco Rossi kedvenc kávéjáról mesélt
Marco Rossi kedvenc kávéjáról mesélt
Fotó: MOL Magyarország

Természetesen nem a semmiből indultunk a tesztelésnél, mert korábban elkérték tőlem az irányvonalakat, hogy körülbelül milyen ízesítést szeretnék. Számomra ebben a különleges kávéban a mogyoró egy meghatározó elem, mert amikor csak lehetőségem van, igyekszem mogyorót is fogyasztani. Hozzátartozik még, hogy Nápoly egyik külső kerületében élünk, és amikor ellátogatok a belvárosba, mindig az ehhez hasonló kávét keresem. Ezt a fajtát, ízesítést szerettem volna a magyar kávéfogyasztó közönségnek elhozni.

Az olasz vezetőedző azt is elárulta, hogy igen édesszájú, így kedvenc kávéja mellé az egyik favoritcsokoládéját, az ismert svájci bonboncsokoládé piros mogyorós változatát ajánlja, amit ő is előszeretettel fogyaszt.

Először nagyjából tizennégy-tizenöt évvel ezelőtt jártam Magyarországon, akkor még Budapest és Debrecen között ingáztunk, de mindig megálltunk kávézni és pihenni a benzinkutakon. Ezt a szokásomat azóta sem hagytam el, és amikor úton vagyok Magyarországon belül, például mérkőzésre megyek, akkor is rendszeresen megállok kávézni a benzinkutakon. Legyen akár szó egy eszpresszóról vagy a kedvenc mogyorós kapucsínómról. Hajlamos vagyok azonban arra is, hogy a kávézás mellett elkapjon a torkosság, emiatt igyekszem kerülni a cukros termékeket, de a kínálatába újonnan bevezetett kakaós csigát abszolút csak ajánlani tudom

– tette hozzá a válogatott szövetségi kapitánya. Rossi zárásként elárulta, hogy a magyar labdarúgó-válogatott stábja is nagyon szereti a kávét, sokszor kávéznak együtt kollégáival, játékosaival, azonban tudja, hogy ezt is kizárólag mértékkel ajánlott fogyasztani.

Hamarosan bárki kipróbálhatja a mester receptje alapján készült kávét, amely egy gazdag, krémes kapucsínó pralinésziruppal és ajándék étcsokoládéval. A szezonális ajánlat különlegessége, hogy minden Rossi elképzelése alapján készült: a kávéfajta, a szirup és még a csokoládé is az olasz szakember saját választása.

(Borítókép: MOL Magyarország)  • Tippek
  • Babaváró hitel