Hosszú Katinka elárulta, fog-e még úszni a jövőben

2023.04.06. 06:51
A prioritások átalakultak az életében várandóssága során, de a mai napig edz, és az élsporttól sem vesz búcsút Hosszú Katinka. A háromszoros olimpiai bajnok úszó az MTI-nek nyilatkozott az Egyesült Államokban, ahol az elmúlt napokban több helyszínen is bemutatták az életéről készült dokumentumfilmet.

Hosszú Katinka a floridai Fort Lauderdale-ben abba az uszodába is ellátogatott, ahol edzőtáborok során számos alkalommal úszott. Úgy nyilatkozott róla, hogy ez „a Duna Aréna után a második legszebb uszoda a világon”.

Beszámolt arról is, hogy az említett uszodában most is edzett annak ellenére, hogy a várandóssága miatt más a sporthoz való hozzáállása.

Mint mondta, a határok feszegetése helyett most próbál vigyázni magára és „kényelmesen edzeni”. A háromszoros olimpiai bajnok ugyanakkor hangsúlyozta, hogy vannak még tervei a jövőre nézve.

Hosszú Katinka elmondta: az Egyesült Államokban tett utazás volt az utolsó hosszabb útja a szülés előtt, a legfontosabb számára pedig most az, hogy ő és a baba is egészséges legyen. Persze mindezek mellett is próbál formában maradni.

Nagyon szeretek úszni, sportolni, és vannak céljaim a jövőre is, úgyhogy azt is kíváncsian várom, hogyan fog átalakulni az életem, hogy a baba mellett hogyan fogok tudni edzeni

– fogalmazott Hosszú Katinka az Egyesült Államokban tett látogatása utolsó napján.

A háromszoros olimpiai bajnok úszó életéről szóló dokumentumfilmre olyan sokan voltak kíváncsiak New Yorkban, hogy

kettő helyett három vetítésen mutatták be a Liszt Intézetben, míg Floridában is telt ház előtt tartották a bemutatót.

A jövőre irányuló terveivel kapcsolatban Hosszú Katinka a közelmúltban arról beszélt egy interjúban, hogy tavaly megnyitott éttermével – ahol mindenmentes ételeket árulnak – külföldre is szeretne terjeszkedni.

Az Indexen beszámoltunk róla, hogy az Iron Lady 400 méteres vegyesúszásban felállított 4 perc 26,36-os rekordját egy 16 éves lány, Summer McIntosh döntötte meg 4 perc 25,87 másodperces idővel.