Molnár Attila bődületes országos csúccsal teljesítette az atlétikai vb kvalifikációs szintjét

2023.05.25. 20:18
Molnár Attila szenzációs, új országos csúcsot jelentő 44.98 másodperces eredménnyel megnyerte a férfi 400 métert a csütörtöki bronz kategóriás ciprusi nemzetközi atlétikai versenyen, ezzel teljesítette a budapesti világbajnokság kvalifikációs szintjét.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint a 21 éves sprinter az év legjobb európai eredményét érte el, és hatalmas fölénnyel nyerte meg a limasszoli Cirio Stadionban zajló viadal egykörös versenyét, a második brit Edward Faulds több mint egy másodperccel maradt el tőle (46.04 mp).

Molnár a 44.98 másodperces eredménnyel közel fél másodpercet javított az eddigi magyar rekordon, amelyet Deák-Nagy Marcell 2011 júliusa óta tartott 45.42 mp-cel, egyúttal 2 századdal futott belül a vb-szinten.

Az a tény, hogy idén Budapesten rendezik a világbajnokságot, nagy motivációt adott, hogy ma ilyen gyorsan fussak. Nagyon boldog vagyok, hogy sikerült országos rekordot elérni és bebiztosítani a világbajnoki kvalifikációt

– mondta a futása után a stadionban a verseny műsorvezetőjének az FTC országos bajnok atlétája, akinek eredménye némileg váratlannak nevezhető, eddigi legjobbja ugyanis 46.67 másodperc volt, amelyet tavaly szeptemberben ért el Pápán.

A versenyt követően, de még a stadionban Molnár „euforikus” állapotban nyilatkozott az MTI-nek: elmondta, hogy még nem dolgozta fel a történteket, de nem érte teljesen váratlanul a kiugró eredmény. Arra a kérdésre pedig, hogy milyen elvárásokkal utazott ki Ciprusra, úgy felelt: „kezdődjön 45-tel”, majd elnevette magát, és kiemelte, hogy mennyire hihetetlen egyéni csúcson ezen a szinten 1.69 másodpercet javítani.

„Nincs 45-ös időm, 44-es van, úgyhogy ezt így nehéz feldolgozni. Elindultam, és csak úgy jött, elengedtem a lábamat, és végigmentem” – értékelte futamát Molnár Attila, aki az augusztus 19. és 27. közötti budapesti világbajnoksággal kapcsolatos felvetésre csak annyit felelt: 

„megvan a szintem, úgyhogy ott tali!”