Dönthetett Dárdai Pál sorsáról a Hertha vezetése

2023.05.31. 23:50
Sajtóértesülés szerint Dárdai Pál marad a német labdarúgó-bajnokság másodosztályába kiesett Hertha BSC vezetőedzője. A Kicker úgy tudja, hogy a 47 éves magyar tréner mellett döntött a klubvezetés.

Dárdai másfél hete, amikor a Bochum elleni 1-1-gyel véglegessé vált csapata búcsúja az élvonaltól, sajtótájékoztatón azt mondta, az biztos, hogy a következő idényben is a Herthánál fog dolgozni, de akkor még nem tudta megmondani, hogy milyen pozícióban.

A magyar vezetőedző április közepén vette át a berlini együttes irányítását Sandro Schwarz menesztése után. A Hertha akkor az utolsó helyen állt, Dárdai megbízatása az idény végéig szólt, végül a csapat búcsúzott az élvonaltól.

A Hertha célja a visszajutás, ugyanakkor egyelőre az is kérdéses, hogy pénzügyi gondjai miatt egyáltalán kap-e licencet a másodosztályú szereplésre – írja az MTI.

Dárdai, aki 1997 és 2011 között összesen 372 meccsen játszott a fővárosiak színeiben, 286 bajnoki összecsapással a mai napig klubrekorder. Edzőként előbb az utánpótlásban tevékenykedett, majd a felnőtt csapatot 2015 februárja és 2019 nyara, azután 2021 januárja és novembere között irányította a legutóbbi megbízatása előtt.