Látványos videón a Puskás Aréna felé vonuló szurkolók

2023.05.31. 19:03
Közel félórás élő videóval jelentkezett az Index videós rovata. A Dózsa György úton végigvonuló Roma-szurkolók gyűrűjéből, testközelből élhető át az a hangulat, ahogy az Európa-liga döntőjére készülnek az olaszok.

Mint ismert, szerda este a Puskás Arénában rendezik meg a második számú európai labdarúgó-kupasorozat, az Európa-liga fináléját. A budapesti döntőben a spanyol Sevilla és az olasz AS Roma lép pályára. A találkozóra 65 ezer embert várnak, így vélhetően telt ház előtt játszanak majd a felek. A mérkőzésen 20 ezer magyar szurkoló is részt vehet, a belépőket az UEFA sorsolás útján értékesítette az érdeklődőknek. 

Az Index közösségi oldalán már megjelentek felvételek arról, milyen hangulatban közelítik meg a stadiont a szurkolók, azonban nem ez volt az egyetlen esemény ma, amikor a drukkerek kerültek a középpontba.

Verekedés a döntő előtt

Az Egressy úton verekedtek össze egymással a külföldről érkező szurkolók, azonban a mérkőzés miatt elrendelt fokozott ellenőrzésnek köszönhetően perceken belül a helyszínre érkező rendőrök több embert is előállítottak.

A VEREKEDÉSBEN HÁRMAN SÉRÜLTEK MEG, KÖZÜLÜK A MENTŐK TOVÁBBI ELLÁTÁSRA EGY OLASZ ÉS EGY SPANYOL ÁLLAMPOLGÁRT VITTEK KÓRHÁZBA.

A BRFK XIV. Kerületi Rendőrkapitányságán csoportosan elkövetett garázdaság miatt indult eljárás az előállított lengyel állampolgárokkal szemben, akiket a Ferenciek terén fogtak el.

A Liszt Ferenc teret „elpusztították” a szurkolók

Terézváros polgármestere, Soproni Tamás közösségi oldalán írt róla, hogy az El-döntőre érkező szurkolók egyszerűen „elpusztították” a Liszt Ferenc teret, a napokban elültetett 4000 tő virág pedig „halott”.

A Liszt Ferenc tér elesett

– írta a polgármester.

A terézvárosi polgármester kiemelte, hogy az esemény szervezői nem kérték a segítségüket ahhoz, hogy megerősített rendészeti vagy köztisztasági állományt biztosítsanak ezen a napon. A szurkolók gyülekezőhelyéről vagy a terelés útvonaláról sem kaptak tájékoztatást.

A károkat természetesen minél hamarabb helyrehozzuk, de a számlát be fogjuk nyújtani a Nemzeti Rendezvényszervező Ügynökség Nonprofit Zrt.-nek. Remélem, hogy a meccs után nem lesz újabb közterületünk áldozat

– zárta bejegyzését. 

A találkozóról helyszíni tudósítással, percről percre közvetítéssel, majd a mérkőzés után interjúkkal jelentkezünk az Indexen. Az  Index Sportcast  különkiadását az európai klubfutball egyik legjelentősebb mérkőzéséről alább hallgathatják.