Előkerült az utolsó fotó, amely Suhajda Szilárdról készült a halála előtt

2023.05.31. 11:31
Price Márton Péter hegymászó, akinek oxigénpalackkal sikerült feljutnia a Mount Everest csúcsára, megosztott Suhajda Szilárdról pár fotót, amelyeket a magyar hegymászó tragikus halála előtt készített.

Suhajda Szilárd az útja során találkozott Price Márton Péterrel, méghozzá az úgynevezett halálzónában. Price Márton még azt is megosztotta a Tények riportjában, mit mondott a magyar hegymászónak, mielőtt elindult volna a Mount Everest csúcsa felé.

Mentem felfelé, és sok sikert kívánt nekem a csúcsmászáshoz. Mondtam neki, hogy én is nagyon sok sikert kívánok neki, és akkor másszon, amikor mások is lesznek, annak ellenére, hogy serpa segítsége nélkül és oxigén nélkül mászik. Tényleg nagyon jó erőben volt

– mondta Price Márton, aki néhány közös képet is feltöltött Instagram-fiókjára.

A hegyen marad Suhajda Szilárd

Korábban az Index is beszámolt róla, hogy nem találta meg Suhajda Szilárdot a mentőcsapat, így befejezték a keresését. A döntést az eltelt időre, az időjárási és terepviszonyokra hivatkozva hozták meg, mert szerintük már nem volt esély arra, hogy élve leljenek a hegymászóra.

Suhajda Szilárd sátrát a 4-es táborban találták meg, körülbelül 7950 méteren. Az ott talált tárgyakat levitték, a holttestet viszont hiába keresték. A család kérésére mindenképpen a hegyen marad a holttest. Pünkösdvasárnapra terveztek még egy helikopteres felderítést a hegyoldal fölött, de az időjárás miatt a gép nem tudott felszállni.

A Suhajda Szilárddal kapcsolatos további híreinket ide kattintva olvashatja el.