A rendőrök mentették meg az Európa-liga-döntő bíróját a reptéren

2023.06.02. 06:29
Nagy valószínűséggel olasz szurkolók inzultálták a repülőtéren Anthony Taylort, a Budapesten megrendezett Európa-liga döntőjének játékvezetőjét. A bírót a rendőrök mentették meg egy komolyabb támadástól, miközben az AS Roma vezetőedzője, José Mourinho sem finomkodott az angol játékvezetővel.

A labdarúgó Európa-liga budapesti döntőjének játékvezetőjét a repülőtéren inzultálták a szurkolók, Anthony Taylort a rendőri beavatkozás védte meg a súlyosabb támadástól.

A Gazzetta dello Sport oldalán közzétett videóban látható, ahogy – feltehetőleg olasz – drukkerek lökdösik és rángatják a bírót, aki családjával együtt próbál átvágni a tömegen. Végül a rendőrök tartották távol a szurkolókat a játékvezetőtől – írja az MTI.

Meg vagyunk döbbenve az Anthonyt és családját ért indokolatlan és aljas verbális bántalmazástól 

– írta az angol hivatásos játékvezetők szervezete.

Mourinho melegebb éghajlatra küldte a bírót

Ahogyan arról már beszámoltunk, José Mourinho, a Roma labdarúgócsapatának portugál vezetőedzője a vesztes Európa-liga-döntőt követő sajtótájékoztatón még csak visszafogottan, de azért már akkor is érezhető súllyal és kritikával értékelte Anthony Taylor játékvezető teljesítményét, a szerdai összecsapás helyszínéül szolgáló Puskás Aréna garázsában azonban ennél jóval messzebb ment. 

A portugál szakember – aki húsz év alatt edzői karrierje során hatodik alkalommal jutott nemzetközi kupasorozat döntőjébe, és ott először veszített – nem finomkodott, velős véleményébe pedig egy komolyabb sértés is becsúszott:

Te egy kib.szott szégyen vagy, menj a fenébe!

– mondta a játékvezetőnek Mourinho, aki közben szidalmazta Roberto Rosettit, az európai szövetség (UEFA) játékvezetői bizottságának elnökét is.

A Puskás Arénában rendezett finálét a Sevilla nyerte 11-esekkel.