Lezárult egy korszak Fehérváron: a Mol 13 év után kiszáll a futballcsapat mögül

D  HR20230527019
2023.06.02. 12:30
Nem hosszabbítja meg a szponzori szerződését a Fehérvár FC Kft.-vel a Mol – ezt pénteken közleményben jelentette be az olajtársaság.

„A Mol a nemzeti bajnokság színvonalának javulása, illetve a magyar labdarúgásban körvonalazódó szervezeti változások miatt döntött úgy, hogy 2010-től szponzorként lép be a magyar labdarúgó-bajnokságba. Az együttműködés nyomán a székesfehérvári klub a nemzeti bajnokság meghatározó csapatává vált, és tisztességgel állt helyt az európai kupaporondon is” – írta közleményében az olajtársaság, amely 2018 júliusától névadója is lett a futballcsapatnak.

„Köszönjük az elmúlt 13 évet! A magyar sport meghatározó támogatójaként kiemelkedően sikeres volt az együttműködésünk."

A Fehérvár FC tulajdonosával elindított közös munka célja az volt, hogy itthon is létre hozzunk egy professzionális labdarúgóklubot, ahol tiszták a folyamatok, hosszú távon biztosítottak a feltételek, és üzleti alapokon nyugszik a működés.

Bízunk abban, hogy ez a váltás, az új impulzusok jó hatással lesznek az egyesületre, a városra, és újra a sikeres pályára terelik a csapatot.

Köszönjük a klub valamennyi játékosának, szakemberének és vezetőjének a közös munkát és az elmúlt éveket. 2010-óta a magyar labdarúgás nemzetközi mércével is nagyot lépett előre, és minden magyar büszke lehet az eredményekre” – mondta Pantl Péter, a Mol-csoport kommunikációs igazgatója.

A történteket megerősítette a Fehérvár FC klubvezetése is, és a csapat honlapján egy közleményben köszönte meg az elmúlt évek támogatását.

Mint írják:

A MOL Nyrt. nem kívánta meghosszabbítani csapatszponzorációs együttműködését klubunkkal, így klubunk tulajdonosa és vezetősége ezt is figyelembe véve dolgozza ki a jövőre vonatkozó pénzügyi és szakmai terveket. Köszönjük a MOL-nak az elmúlt 13 évben nyújtott támogatást.

A fehérvári labdarúgócsapat ebben az időszakban háromszor lett bajnoki aranyérmes (2011, 2015, 2018), egyszer a Magyar Kupát (2019), kétszer pedig a Szuperkupát (2011, 2012) is elhódította.

Két alkalommal szerepelt az Európa-liga csoportkörében (2012, 2018), a mostani bajnoki idényben viszont gyengén teljesített, a hajrában már a kiesés ellen küzdött, és a bennmaradást csak az utolsó fordulóban biztosította.

Azt is úgy, hogy a nagy rivális Bp. Honvéd vereséget szenvedett. Amennyiben ugyanis a kispestiek győztek volna Felcsúton az utolsó fordulóban, úgy a fehérváriaknak kellett volna elbúcsúzniuk az OTP Bank Ligától. A fehérvári csapat vesszőfutásával az Index is kiemelten foglalkozott a napokban.

A Mol évek óta elkötelezett támogatója a Magyar Labdarúgó-szövetségnek, a magyar válogatottnak, 2020 óta pedig névadó szponzora a Magyar Kupának.

Emellett tevékenyen vesz részt a dunaszerdahelyi DAC, a Topolya FC és a Sepsi OSK támogatásában.

(Borítókép: Loic Nego, a MOL Fehérvár FC játékosa 2023. május 27-én. Fotó: Hegedüs Róbert / MTI)  • Tippek
  • Lakáshitel