Remekül állnak a magyarok a világbajnokságon

2023.06.02. 10:20
Az orlandói világbajnokság negyedik napja viharszünet miatt nem fejeződött be. A kimaradt szakaszokat pénteken reggel pótolják, de így is elképesztő magyar eredmények születtek. Délután pedig jön a magyar–norvég negyeddöntő a szenior-csapatversenyben.

Hektikus napon van túl a negyedik footgolf világbajnokság közel ezerfős mezőnye. Az eddigi leghosszabb napot tudták maguk mögött úgy, hogy mégsem ért véget teljesen a csütörtöki versenynap. A legtöbb figyelmet a játék mellett a radarkép és az időjárás-előrejelzés kapta. Hatalmas vihar és villámlás közeledett a térség felé, ezért a szervezők a játékosok egészségét szem előtt tartva (nem beszélve a játszhatóságról) délután felfüggesztették a versenyt – írja honlapján a Magyar Footgolf Szövetség. 

Végül a vihar elkerülte a pályákat, így a játék folytatódhatott. Ez viszont azzal járt, hogy nem tudta mindenki befejezni a 18 szakaszt. Ezt péntek reggel, helyi idő szerint 8 órától pótolják a játékosok (magyar részről Nagy Anett, Tajtyi Ákos és Nagy István érintett).

A második napi eredmények a férfi- és női mezőnynél nem véglegesek a fentiek miatt, de Bacskai Bence két nap után 16-os eredménnyel áll, és akármi történik reggel, a második helyről várhatja a szombati folytatást. Tajtyi Ákos a második, Nagy István a harmadik legjobb magyar a férfi mezőnyben, ők reggel még újra labdába rúgnak, hogy befejezzék a második kört. Kiemelendő, hogy újabb hole in one-nak örülhettünk, ezúttal Szabó László jóvoltából. A férfiaknál egyébként a harmadik nap után egyszerűsödik le a képlet. Három kör után a legjobb száz száll harcba az elsőségért.

A hölgyeknél is lesz reggeli folytatás, ami már csak azért is fontos, mert az elsőségért már csak a két kör utáni eredmények alapján a legjobb 80 versenyző szállhat harcba. Nagy Anett az első kör után a legjobb 10-ben volt, így okkal reménykedhetünk benne, hogy a legjobb 80-ban marad. 

A szeniorok végigvitték a második kört, és ott minden magyar megélte a második kör utáni rostát, itt a legjobb 120-nál húzták meg a vonalat). Ráadásul Lengyel Béla egy rúgásnyira a dobogótól, a negyedik pozícióból várja a szombati folytatást.