Valóban az RTL szerezte meg a Bajnokok Ligája közvetítési jogait

2023.06.03. 12:35
Történelmi jelentőségű megállapodást köt az RTL Magyarország és az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) a csatorna közleménye szerint. A 2024–25-ös szezontól kezdődően a következő három szezonon át, története során először, az RTL Magyarország lesz az UEFA Bajnokok Ligája otthona. Az UEFA-tól megszerzett közvetítési jogok értelmében az RTL Magyarország választhat majd elsőként az UEFA Bajnokok Ligája keddi és szerdai mérkőzései közül.

Bebizonyosodtak azok a sajtóhírek, amelyekről korábban beszámoltunk: valóban az RTL kapta meg az UEFA Bajnokok Ligája közvetítési jogait 2024-től.

Az RTL Magyarország közleménye szerint lezárult az UEFA klubsorozatainak magyarországi közvetítési jogaira szóló pályázat a 2024–25-ös, a 2025–26-os és a 2026–27-es szezonokra, ahol az RTL Magyarország nyerte az UEFA Bajnokok Ligája közvetítési jogainak úgynevezett A csomagját.

Ennek értelmében a BL keddi és szerdai játéknapjain is az RTL választhat elsőként, hogy mely mérkőzéseket közvetíti digitálisan vagy lineárisan. Az első választások érvényesek az egyenes kieséses szakaszra is, és ennek megfelelően kizárólagosan az RTL közvetíti majd a 2024/25-ös szezontól kezdődően a BL-döntőt is, mely biztosan az RTL csatornán lesz látható

– írják.

Az RTL Magyarországhoz kerültek továbbá a Bajnokok Ligája úgynevezett B csomagjának digitális közvetítési jogai. A megnyert közvetítési jogok az A csomag esetében 36, a B csomag esetében pedig 167 meccset jelentenek egy szezonban az RTL-nek.

Változik a mérkőzések rendje

A 2024–25-ös szezontól kezdődően megváltozik az UEFA Bajnokok Ligája lebonyolítási rendje. Megszűnik a csoportkörnek hívott szakasz, és ligaszakasz néven zajlik majd a jövőben, ahol egy bejutó csapat az őszi fordulókban az eddigi hat meccs helyett minimum nyolcat játszik majd.

Az új lebonyolítási rendben a tavaszi szezonban már januártól kezdődően rendeznek mérkőzéseket.

Mindezen változások a közlemény szerint sokkal több izgalmas párosítást és összességében sokkal több meccset jelentenek majd,

és ezeket a szurkolók az RTL felületein, lineáris csatornáin és streamingfelületén, az RTL+-on követhetik majd.

Az RTL Magyarország továbbá megtartotta az UEFA Európa-liga B csomagjának lineáris és digitális közvetítési jogait, így az Európa-liga és az Európa-konferencialiga B csomagjának csütörtöki mérkőzései változatlanul az RTL felületein lesznek láthatóak, ami összesen 323 meccset jelent szezononként.

Az RTL Magyarország később, a 2024/25-ös szezon kezdete előtt ad tájékoztatást arról, hogy lineáris csatornáin és az RTL+ streamingfelületén mely közvetítések lesznek láthatók.  • Tippek
  • Biztosítás