Ellentmondásos képek és hírek: egy serpa megtalálhatta Suhajda Szilárd felszerelését

Kyocera Everest Expedíció 2023 Suhajda Szilárd 3.akkl.kör 02
2023.06.05. 17:04
Egy serpa azt állítja, megtalálta Suhajda Szilárd Mount Everesten hagyott felszerelését, 6500 méter magasan bukkant rá a magyar mászó dzsekijére és sátrára. Arra egyelőre nincs magyarázat, hogy Suhajda miért hagyta ezen a szinten holmiját.

Korábban már az Index is írt róla, egy férfi a Mount Everest csúcsáról visszatérve Suhajda Szilárdról készített fotót, ám bizonyára nem gondolta, hogy ez lesz az utolsó felvétel a magyar hegymászóról. Ben Ferrer, a Seven Summit Climbs csapat tagja május 24-én reggel fél nyolckor tért vissza az Everest csúcsáról, amikor találkozott egy hegymászóval, aki a hegyoldalon ült a hóban. 

Ferrer felidézte rövid beszélgetésüket is, ahol arról kérdezte a magyar mászót, hogy van. Suhajda röviden tudatta vele, hogy „rendben” van, azonban  a Seven Summit Climbs csapat tagja szerint elég fáradtnak tűnt.

Rábukkanhattak Suhajda felszerelésére

Egy serpa találhatta meg hétfő reggelre virradóra Suhajda Szilárd hátrahagyott holmijait – írja a Blikk, akik azonban nem jelölték meg, mely forrásból informálódtak. A portál szerint Suhajda dzsekije és sátra – ami több nappal a tragédia után is stabilan állt – 6500 méter magasan van, ezeket minden bizonnyal a magyar mászó hagyta hátra.

A serpa, aki állítólag rábukkant a felszerelésre, szinte biztos benne, hogy ezek Suhajda Szilárd holmijai. Arra egyelőre nincs magyarázat, hogy Suhajda miért hagyta ezen a szinten a felszerelést. A lap képein jól látszanak a magyar mászó expedícióját támogató cégek logói.

A Suhajda Szilárddal kapcsolatos további híreinket ide kattintva olvashatja el.

(Borítókép: Suhajda Szilárd. Fotó: Kyocera Everest Expedíció 2023)