Idehaza tett fontos kijelentést Borics Ádám

2023.06.08. 19:30
A második legnagyobb amerikai MMA-szervezet, a Bellator magyar sztárja, Borics Ádám a Superfight Series Hungary díszvendégeként mondott fontos dolgot a jövőjéről – adta hírül a Prémium Média. A Sirokról indult sportoló múlt ősszel vívott címmeccset – első magyarként a szervezetnél –, ám sérült lábbal nem tudta legyőzni a regnáló bajnok Patrício Freirét.

Az előző hétvégén rendezték a Superfight Series Hungary 11. gálaestjét, amely amellett, hogy két Európa-bajnoki cím sorsáról is döntött, Borics Ádám, a második legnagyobb amerikai szervezet, a Bellator MMA-sanak kijelentése miatt is emlékezetes lesz. A súlyos térdsérüléséből lábadozó harcos a korábban reméltnél jóval közelebb lehet egy újabb címmeccshez.

Borics Ádám a Superfight Series Hungary gáláján tett fontos kijelentést
Borics Ádám a Superfight Series Hungary gáláján tett fontos kijelentést
Fotó: Prémium Média & Sport Management Zrt.

Még másfél-két hónap, mire újra teljes értékű edzésmunkát végezhet, ám jól halad Borics Ádám regenerációja, aki októberben pontozással – és mint azóta kiderült, már sérülten – maradt alul a Bellator pehelysúlyú világbajnokával, Patrício „Pitbull” Freirével szemben. Most a rutinos brazil súlycsoportváltása hozhatja helyzetbe a 29 esztendős magyart.

Ebben az évben még látni fogtok a ketrecben – jelentette ki a hétvégi küzdősportgálán, a Riz Levente Sportcsarnok közönségéből nagy ovációt kiváltva Borics, akinek nem ez volt az egyetlen jó híre a küzdősport szerelmeseinek. – Júniusban sok minden eldől, ha Pitbull valóban lemegy 61 kilogrammba, és megüresedik a cím, az is lehet, hogy azonnal címmérkőzésem lesz. Az is lehet, még egyet kell majd küzdenem addig, de a lényeg számomra jelenleg az, hogy ebben az évben tudjak még egyet bunyózni.

Az utóbbi években világklasszissá érett MMA-s a Superfight Series Hungary immár tizenegy gálaestet megélt sorozatát is dicsérte, örömtelinek nevezve, hogy ilyen nívójú hazai küzdősporteseményeket rendeznek idehaza.

„Egyszerre jó és rossz érzés itt lenni. Jó, mert egy ilyen gálát figyelhetek, és rossz, mert még inkább azt érzem, mennék már a ringbe én is” – tette hozzá.

A Sirokról indult harcos az első sorokból nézhette végig, ahogy két új magyar Európa-bajnok is születik Budapesten. Az est főmérkőzésein előbb Tóth Csaba „Vörös Skorpió” intézte el muay-thai szabályrendszerben a szlovák Jakub Mikovcakot, majd a K-1-es Bereczki Dominik győzte le a görög Pantelisz Szamprovalakiszt.

Ezen a gálán tért vissza kétéves kihagyást követően a ringbe a debreceniek büszkesége, az időközben Budapester költözött és termet is váltó Furó Virág (kiütve román ellenfelét, Denisa Filimont); valamint debütált a Superfight Series Hungary mezőnyében a Perfect Fight Club másik üdvöskéje, a junior vb-bronzérmes Tóth Enikő.  • Tippek
  • Biztosítás