Kósa Lajos a Loki sikeréről: Ehhez szerencse is kellett, mint az életben mindenhez

2023.06.09. 06:23
Kósa Lajos, a DVSC Egyesület közgyűlésén beszélt arról, milyen érzés volt 14 ezer néző előtt ünnepelni a bajnoki bronzérmet, hogyan élte meg az OTP Bank Liga 2022–2023-as szezonját, és mi volt a klub kiemelt célja.

Hatalmas utat járt be az elmúlt néhány évben a Debreceni VSC labdarúgócsapata, akik 2020 nyarán búcsúztak az első osztálytól, idén pedig bronzéremnek örülhettek az OTP Bank Ligában. Nemrég a DVSC Egyesület közgyűlésén is értékelték az elmúlt évet, ahol a Haon.hu megkereste Kósa Lajos elnököt. Az egyesület vezetője elmondta, akkor sem ijedt meg, amikor a Loki hat fordulót követően mindössze négy ponttal kieső helyen állt.

A sportban vannak rosszabb és jobb periódusok, nekünk az előbbiből jutott az idény kezdetekor, de akkor is meg voltam róla győződve, hogy a Lokinak ott kell lennie az élmezőnyben. Biztos voltam benne, hogy ez megvalósul majd, azt nyilván nem tudtam, hogy pontosan mikor

– fogalmazott Kósa Lajos.

Az elnök elmondta, hogy csodálatos érzés volt a Nagyerdei Stadionban, 14 ezer nézővel megünnepelni a bronzérmet. Mint elmondta, ötéves távlatban szerették volna elérni az élmezőnyt, és az ezzel járó európai kupaindulást, ám nagy öröm, hogy ez már idén összejöhetett.

El kell mondani, hogy ehhez szerencse is kellett, mint az életben mindenhez

– jegyezte meg.

Kósa Lajos hangsúlyozta, kiemelt céljuk volt, hogy a Loki úgy legyen meghatározó csapat az NB I-ben, hogy a gerincet a saját nevelésű játékosok adják.  • Tippek
  • Biztosítás