Összes trófeáját elajándékozza Ronnie O'Sullivan hétszeres sznúkervilágbajnok

2023.09.18. 17:09
Az összes trófeájától megválik Ronnie O'Sullivan, a britek hétszeres sznúkervilágbajnoka – írja az MTI.

A sportág legnagyobb sztárja vasárnap legyőzte a vb-címvédő belga Luca Brecelt a sanghaji viadal döntőjében, majd váratlan bejelentést tett.

„Odaadom ezt a kupát egy barátomnak, aki egy klubot nyit a városban, úgyhogy ez a trófea itt marad Kínában” – jelentette ki a 47 éves klasszis.

Gyakran elajándékozom a díjaimat, több haverom is kapott belőlük, de volt, hogy egy gyereknek adtam a nézőtéren. Az a célom, hogy 70-80 éves koromra ne legyen semmi olyan emléktárgyam, ami a sznúkerrel kapcsolatos.

O'Sullivan közölte, egyáltalán nem kötődik a trófeákhoz, van, amit pénzzé tett, és még a dákóitól, versenyöltözékeitől is meg akar válni.

A sok szakértő által minden idők legjobbjának tartott O'Sullivan – aki 16 évesen állt profinak – számos rekordot tart a sportágban, többek között 31-szer szerepelt vb-n, ő a legidősebb világbajnok, 39 rangsoroló tornát nyert, több mint 1100 százas bréket lökött, 15-ször ért el kuriózumnak számító maximum bréket, és övé a leggyorsabb (5 perc 8 másodperces) maximum brék. A korábban drog- és alkoholfüggőséggel küzdő klasszis életmódkönyveket és bűnügyi regényeket írt, szakkommentátorként is dolgozik, és 2016-ban megkapta a Brit Birodalom Rendje tisztikeresztjét.

A sportág legendája idén tavasszal interjút adott az Indexnek, amelyet ide kattintva tud elolvasni.  • Tippek
  • Hírek