Nézőcsúcs és a sportág krémje várható Budapesten

3K1A5861
2023.09.21. 12:02
Nézőcsúcs lesz a hétvégi 3. Hungarian Darts Trophyn, amelyen nyolc világbajnok áll tábla elé – jelentették be a szervezők csütörtökön az MVM Dome-ban tartott sajtótájékoztatón.

Takács Péter, a szervezést bonyolító Darts Event Kft. ügyvezető igazgatója ismertette az előkészületek legfontosabb tudnivalóit, és bejelentette: biztosan nézőcsúcs lesz a verseny újdonsült helyszínén, az MVM Dome-ban.

Szerencsés helyzetben vagyok, mert jó hírekkel tudok szolgálni. Harmadszor látogat hazánkba a darts krémje, szinte mindenki itt lesz, aki számít. Újabb rekordok születnek: nézőcsúcs lesz, ami az egész European Tour tekintetében is rekord. Szerda estig 17 655 darab jegyet értékesítettünk. Hála az MVM Dome-nak, bírjuk ezt a kapacitást. Nyolc világbajnok tábla elé áll, ez is rekordnak számít.

Ziegenhám Medárd szakmai igazgató elmondta: 175 ezer angol font (több mint 78 millió forint) az összdíjazás, 30 ezer fontot kap a győztes. A Sport Televízió szakkommentátora szerint a játékosok egyre jobb formába kerülnek. Bár vannak olyanok, akik mélyebbről jönnek, de megvan bennük a kvalitás, hogy ezen felülkerekedjenek. A szakmai igazgató hozzátette: minden játékos imád Budapestre jönni, szeretnek itt lenni, mert nyugalom van. 

Kiss Gergely háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, dartsnagykövet felidézte, hogy 7-8 éve kezdett el dartsozni otthon a nappaliban, de előfordult, hogy sapkában, kesztyűben télen a kertben is dobált. A korábbi pólós a darts közösségépítő erejét emelte ki, és elárulta, hogy Gary Anderson az egyik kedvenc játékosa.

A 3. Hungarian Darts Trophyn a magyar színeket Kovács Patrik, Major Nándor, Jagicza Gábor és Vida Mihály képviseli a versenyen, utóbbi három részt is vett a csütörtöki sajtótájékoztatón.

Jagicza Gábor elmondta, inkább az esti programban játszana pénteken, nagyon várja, hogy az MVM Dome-ban tábla elé léphessen. Tisztességes helytállást vár magától, célja egy győzelem lenne, ennek érdekében mindent megtesz.

Ez azért is nagyszerű dolog lenne, mert magyar versenyző még nem nyert European Tour-versenyen.

Szintén izgatottságáról beszélt Vida Mihály, aki fantasztikus hangulatra számít az MVM Dome-ban. A legjobbját akarja nyújtani, ez a célja a versenyen, és bízik benne, hogy ez elég lehet egy esetleges pénteki győzelemhez. A selejtezőből szintén bejutó Major Nándor elárulta, másként készül erre a versenyre, mint egy átlagos viadalra, és természetesen ő is nagyon örülne neki, ha sikerülne egy mérkőzést megnyernie.

A Hungarian Darts Trophy előtt interjút készítettünk a világbajnok, világranglista-első Michael Smithszel, amit ide kattintva olvashatnak el.

A 3. Hungarian Darts Trophyt ezen a hétvégén, szeptember 22–24. között rendezik az MVM Dome-ban. Az Indexen mindennap helyszíni beszámolóval jelentkezünk, tartsanak velünk!

(Borítókép:  Major Nándor, Vajda Mihály, Jagicza Gábor, Ziegenhám Medárd, Kiss Gergely és Takács Péter. Fotó: Karip Tímea / Index)  • Hírek
  • Hitelkártya