2024. június 24. 21:00
Albánia
Spanyolország
Düsseldorf Arena III. forduló
2024. június 24. 21:00
Horvátország
Olaszország

Siklósi Gergely aranyérmet nyert a francia vk-versenyen

2024.05.18. 18:42
Siklósi Gergely aranyérmet nyert a férfi párbajtőrözők franciaországi világkupaversenyén, Saint-Maurban – adta hírül a Magyar Távirati Iroda.

A 2019-ben világbajnok, 2021-ben olimpiai ezüstérmes Siklósi az izraeli Dov Ber Vilenskyt 15:5-re, a marokkói Husszam Elkordot 13:9-re, a német Marco Brinkmannt 15:13-ra győzte le, majd a negyeddöntőben 15:9-re bizonyult jobbnak az olasz Federico Vismaránál, a négy között pedig 15:10-re a kínai Vang Cö-csiénél – a verseny eredményközlő oldala szerint. Az aranyért a japán csapattal három éve olimpiai bajnok Jamada Maszaruval vívott, akit – folytatva magabiztos és eredményes vívását – 15:9-re vert.

Siklósi, aki a márciusi, budapesti WestEnd Grand Prix-n ezüstérmes volt, a franciaországi Monal Kupán 307 fős mezőnyben bizonyult a legjobbnak.

A vb-címvédő Koch Mátét a főtábla második körében a később ezüstérmes Jamada állította meg 15:11-gyel. Ugyanitt búcsúzott válogatottbeli csapattársa, Andrásfi Tibor, akit a Tokióban olimpiai bajnok, 2022-ben vb-aranyérmes francia Romain Cannone győzött le. Az első fordulóban esett ki Nagy Dávid, Buta Levente és Somody Soma.

A női párbajtőrözők számára az egyesült arab emírségekbeli Fudzsejrában rendeznek versenyt a hétvégén. Az egyetlen magyar főtáblás, Muhari Eszter a 64 között búcsúzott.

Kardban a nők Plovdivban, a férfiak Madridban versenyeznek.

Bulgáriában Szűcs Luca hetedik lett. A japán Ozaki Serit 15:10-re, a francia Cyrielle Rioux-t 15:13-ra, a görög Teodora Gkunturát nagy fordítással 15:14-re verte, majd a negyeddöntőben 15:8-ra alulmaradt egy másik görög kardozóval, Deszpina Georgiaduval szemben. Márton Anna a második fordulóig jutott, Battai Sugár pedig kikapott a legjobb 64 között.  

A spanyol fővárosban a magyarok közül a combsérüléséből felépülve most visszatért Szilágyi Áron jutott a legtovább: a háromszoros olimpiai bajnok, vb- és Eb-aranyérmes magyar klasszis a kilencedik helyen végzett, két győzelem után a nyolcaddöntőben az amerikai William Morrill állította őt meg 15.11-es győzelemmel. Rabb Krisztián és Péch Kornél a főtábla első fordulójában kikapott. A sérült Szatmári András nem indult – jegyezte meg a távirati iroda.