2024. június 18. 18:00
Törökország
Georgia
BVB Stadion Dortmund I. forduló
2024. június 18. 21:00
Portugália
Csehország

Ismerősei szerint Szilágyi Liliána takarítóként is dolgozik tízezer kilométerre Budapesttől

2024.05.28. 10:05
Februárban derült ki, hogy Szilágyi Liliána a nagy port kavart bántalmazási ügye után Mexikóba költözött, és új életet kezdett. A legfrissebb hírek szerint takarítóként is dolgozik, hogy ne legyenek anyagi gondjai.

Szilágyi az Instagram-oldalán jógaoktatóként és szabadúszó modellként utal magára, de a korábbi élsportoló közeli ismerősei szerint szállodai takarítóként is dolgozik tízezer kilométerre Budapesttől, erre vélhetően azért van szükség, hogy minden gond nélkül fenntartsa magát, írja a Sportál.

A lap arra is felhívja a figyelmet, hogy a korábbi Európa-bajnoki ezüstérmes úszónő legfrissebb képein nem látható a vőlegénye, Zsombor. Az a hír járja, hogy Szilágyi nélküle indult útnak, ha ez igaz, akkor jelen pillanatban távkapcsolatban élhetnek.

Mint ismert, Szilágyi Liliána 2021 decemberében az Elviszlek magammal című műsorban beszélt először azokról a testi és lelki borzalmakról, amelyek őt, édesanyját és húgát érték a korábbi olimpikon úszó édesapja részéről.

Szilágyi később több interjúban és saját közösségi felületein is beszélt a bántalmazás hatásairól – mint fogalmazott, mindezt azért tette, hogy saját tragikus sorsán keresztül segíteni tudjon mindazoknak, akik hasonló cipőben járnak, járhatnak, és hogy hasonló bántalmazás áldozataiként kiálljanak önmagukért.

Apja ezt követően rágalmazás miatt feljelentette a lányát, azonban az ügy részleteinek megismerése miatt a bíróság ezzel párhuzamosan Szilágyi Zoltán ellen is a feljelentés eszközével élt. Tavaly decemberben megszületett a döntés az utóbbi üggyel kapcsolatban, a rendőrség lezárta a nyomozást, mivel a Liliána által elmondott cselekmények elévültek. Februárban pedig a a bíróság az előbbi ügyet is lezárta, és megszüntették a Szilágyi Liliána elleni becsületsértési pert.

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20-as számon vagy a nap 24 órájában ingyenesen hívható Áldozatsegítő Vonalat a 06-80-225-225-ös számon.

Személyesen az Önhöz legközelebbi Áldozatsegítő Központban kérhet segítséget, az Áldozatsegítő Központok címlistája itt található: http://vansegitseg.im.gov.hu

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101-es telefonszámon.