Pandora, Gabriella
-1 °C
3 °C
Index - In English In English Eng

Olimpia 2024: Magyarország leadta a garanciavállalásokat

2016.09.23. 15:38

Elkészült az a döntően technikai jellegű anyag, amelyet Magyarországnak le kell adnia a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnak (NOB) október elején, a 2024-es olimpiai pályázat második szakaszában – hangzott el az Olimpiai Védnöki Testület ülésén, amelyen az idei riói olimpiát és paralimpiát is értékelték.

A 2024-es olimpia második pályázati szakaszában október 7-ig kell leadniuk a pályázóknak az anyagukat, amelyben döntően olyan technikai jellegű adatok szerepelnek, mint a szervezeti felépítés, a jogi háttér, valamint a különböző garanciavállalások, írja az MTI.

Fürjes Balázs, a budapesti olimpiai pályázat vezetője azt mondta, a következő, februárban leadásra kerülő pályázati dokumentum érdemibb lesz, a jövő június-júliusi időszakot pedig döntő jelentőségűnek nevezte a 2024-es rendezés elnyerése szempontjából.

„Magyarországon Európai Ifjúsági Olimpiát és vizes világbajnokságot rendezünk ebben az időszakban, majd Lausanne-ban lesz egy úgynevezett technikai briefing, amelyen a NOB-tagok részletesen megismerik majd a pályázatokat" – hangsúlyozta Fürjes, aki szerint Magyarországnak nagyon fontos, hogy a NOB döntéshozói többet tudjanak az országról és a fővárosról, illetve a pályázatról.

Róma várható visszalépése után Budapest mellett már csak Párizs és Los Angeles van versenyben a 2024-es játékok megrendezéséért. A NOB jövő szeptemberben, Limában dönt a helyszínről.