Hedvig
8 °C
22 °C
Index - In English In English Eng

Lóversenypályára vinnék az öttusát a budapesti olimpián

2017.01.23. 13:18

A Fővárosi Közgyűlés szerdán dönthet arról, hogy mik legyenek a megpályázott 2024-es olimpia helyszínei. A végleges változatatot fogadhatják el.

Az egyik módosítás az, hogy az Olimpiai Stadion helyett a Kincsem Parkban alakítanának ki ideiglenes öttusaközpontot, mert az atlétikai versenyszámok után nem lenne elég idő átalakítani a pályát a stadionban. A Kincsem Parkban húszezres lehet a nézőtér.

Ahogy arról korábban is írtunk, a hegyikerékpár-versenyeket a Testvérhegyre vinnék a Hármashatár-hegy helyett.  A nemzetközi és hazai kerékpárszövetséggel, a Duna Ipoly Nemzeti Park Igazgatóságával, valamint a II. kerülettel folytatott egyeztetések alapján kiderült, hogy a Testvérhegyen jobb lehet az utóhasznosítás. Az olimpia után állandó mountainbike-pálya, valamint a terep- és tájrendezés után zöldterület jöhet létre, írja az MTI.

A helyszínkiválasztási javaslat elfogadása mellett a Fővárosi Közgyűlés dönthet majd az olimpiai pályázat harmadik szakaszában benyújtandó dokumentumokról, valamint a Smart Budapest - Budapest okosváros jövőképe című dokumentum elfogadásáról is.