Olimpiai bajnokok: leírhatatlan a szomorúság

2017.02.23. 17:17

"Leírhatatlanul szomorúak és csalódottak vagyunk" - így kezdődik a budapesti pályázatot támogató sportolók közleménye.

"Hatalmas veszteség érte hazánkat azzal, hogy véget ért a magyar olimpiai és paralimpiai álom. Egyedülálló világverseny hajrájában kényszerültünk arra, hogy feladjuk a küzdelmet" - folytatódik.

Mindannyian tapasztalták már, hogy nem sokkal a cél előtt kiszállni a legfájóbb. Ráadásul a cél már nagyon közel volt, és a szoros versenyben komoly esély volt a győzelemre. Ezért különösen fájdalmas, hogy Budapest nem vehet részt a végső megmérettetésen, a szeptemberi döntésnél Limában.

Nem csak őket érte hatalmas veszteség, hanem Budapestet és az egész országot is. Ha Budapest rendezte volna a 2024-es olimpiát és paralimpiát, néhány év múlva egészségesebb, sportosabb, boldogabb embereket láthattak volna az utcákon és a sportpályákon egyaránt.

Az olimpia új lendületet adott volna a társadalmunknak és a hazai sportnak, nemcsak több olimpiai és paralimpiai bajnok nőtt volna fel a következő évtizedekben, hanem a gyerekek is sokkal többet sportoltak volna, több örömüket lelték volna a mozgásban."

"Mindannyian tudjuk, hogy egy kudarc után sem szabad elveszíteni a hitünket. Sportolók vagyunk, ezért egyértelmű: nem adjuk fel! Részt vettünk a pályázati anyagok elkészítésében, tanácsainkkal segítettük a pályázat előkészítéséért felelős csapatot. Közelről láttuk a rengeteg munkát, behatóan ismerjük a NOB szerint is fantasztikus magyar terveket és elképzeléseket. Ezért is bízunk benne, hogy a magyar főváros a nem túl távoli jövőben újra pályázhat és hisszük, hogy Budapest alkalmas lesz az olimpiai és paralimpiai játékok megrendezésére."

Budapest 2024 olimpiai és paralimpiai pályázat Sportolói Bizottsága

  • Kovács Ágnes elnök
  • Kárpáti György tiszteletbeli elnök 

Tagok: Arlóy Zsófia, Becsey János, Berki Krisztián, Boronkay Péter, Bóta Kinga, Czene Attila, Darnyi Tamás, Dunai Antal, Gál Gyula, Gécsek Tibor, Gyulay Zsolt, Igaly Diána, Keleti Ágnes, Kiss Gergely, Kovács Antal, Kulcsár Győző, Magyar Zoltán, Martinek János, Nagy Tímea, Nébald György, Rácz Marianne, Regőczy Krisztina, Vereckei Ákos

Lázár János miniszter ugyanakkor úgy nyilatkozott délután a szokásos Kormányinfón, hogy belátható időn belül nem fogunk olimpiát rendezni.