Ők vívnak Magyarországért a hazai vb-n

2013.07.16. 09:14

Három hét múlva kezdődik Budapesten a vívó-világbajnokság. A magyar csapatot már rég kijelölték, a zágrábi Európa-bajnokságon már azok vívtak, akik a Syma Csarnokban is a páston lesznek.

Ki a legszebb vívónő?

Stefanek Gertrúd vagy Mincza Ildikó szépsége örök téma volt a versenyeken, a külföldiek is őket választották a legszebbnek.

A mostani csapat 12 versenyzőnője sem csak a vívótudásával tűnik ki. Mivel a páston sisakban vannak, feltétlen szerettük volna megmutatni őket sisak nélkül.

Azt persze nem szerettük volna eldönteni, ki a legszebb közülük, inkább megszavaztatjuk, bár titkos favoritjaink természetesen vannak.

A képek önmagukért beszélnek, de az esélyeiket is vegyük számba.

A csapatverseny mindig egyszerűbb, mint az egyéni, mert jó napja sokaknak lehet. A női tőrben a két anyuka – Mohamed Aida és Knapek Edina –, valamint a két Varga (Katalin és Gabriella) harmadik lett az Eb-n. Bravúrral kerülhetnek a nyolc közé a centenáriumi vb-n, mert a lengyeleket vagy az amerikaiakat kellene legyőzniük.

A női párbajtőrben Szász Emese egészséges, vezére lehet társainak, ők is bronzot nyertek az Eb-n. Antal Edina, Révész Julianna, valamint Budai Dorina állt Szász mellett a dobogón. Szász egyéniben is szerzett egy bronzot, amivel csak erősítette egyéni ötödik helyét a világranglistán. Csapatban a nyolcért az észtekkel vagy a németekkel hozza össze őket a sors, egyik esetben sem a magyarok a favoritok. Utána pedig valószínűleg az olimpiai bajnok Kína jön.

Kardban volt egy Világkupa-ezüstje a válogatottnak májusban, sokan meglepetést és áttörést várnak tőlük. A még gimnazista Márton Anna már felnőtt egyéni Eb-hatodik volt. Azerbajdzsánnal vagy Hongkonggal vívnak a nyolcért, utána az Egyesült Államok vagy Olaszország az ellenfél. Két bravúr kell nekik az elődöntőhöz.