Férfi párbajtőr: magyar-magyar csata lehet a nyolcaddöntőben

2013.08.06. 23:32

A keddi selejtezőkben indult tizenegy magyarból tíz továbblépett a vívó-világbajnokságon, így egyéniben három női kardozó, és négy-négy férfi tőröző és párbajtőröző folytatja a vb-t a 64 között. Közülük hárman, a kardozó Márton Anna, valamint a párbajtőröző Rédli András és Szényi Péter veretlenül zárták a napot.

Kedd estére az is eldőlt, kikkel folytatják a vívóink a 32 közé kerülésért. A női kardozók közül Várhelyi Anna a német Klemmel, Márton Anna az azeri Mikinával, Benkó Réka pedig az argentin Perez Maurice-szal vív majd. A férfi tőrözők közül Széki Bencének a világranglistán második olasz Cassarával kell vívnia a 32 közé jutásért, Gátai Róbertnek a szintén olasz Avolával, a Szabados-testvérek közül Gábor ellenfele a kínai Jan-fei Ma, míg Kristófé szintén egy olasz, Aspromonte lesz.

A legérdekesebb a sorsolás a férfi párbajtőrben. A folytatásban Rédli András a lett Jefremenkóval, a kiemelt Boczkó Gábor az izraeli Ajzenstadt ellen kezd, és ők a 16 között összekerülhetnek, ha eljutnak odáig. Imre Géza az olasz Paolo Pizzivel találkozik majd, Szényi Péterre pedig a finn Vuorinen vár.