Nem bírt az olimpiai bajnokkal Boczkó Gábor

2013.08.08. 13:34

Kikapott az olimpiai bajnok Rubén Limardo Gascontól a negyeddöntőben, így az ötödik helyen végzett Boczkó Gábor a férfi párbajtőrözők csütörtöki versenyében a budapesti vívó-világbajnokságon. A 2010-es párizsi vb egyéni bronzérmese nem találta a ritmust gyorsmozgású ellenfelével szemben. Az asszó során egyszer sem vezetett, ezzel együtt 7-9-ig volt esélye a győzelem kiharcolására.

Limardo az első és a második három percet is megnyerte egy tussal, a harmadik szakasz 7-9-ről indult. Boczkó igyekezett faragni hátrányán, de a venezuelai pontosabb volt, és újabb két tussal jelentős előnyhöz jutott. Egylámpás magyar találat után 8-11-nél még felcsillant a halvány remény a felzárkózásra, de a hátra lévő időben Boczkónak csak egy szúrása ült, miközben Limardo négyszer is eltalálta őt.

"Fekszik nekem a stílusa, a katari GP-n, a negyeddöntőben megvertem őt, de most nem jöttek be a tuti tusaim, például a csuklószúrások, melyek máskor jók ellene. Menet közben váltanom kellett, de besavasodtam, szégyellem, de elfáradtam. Nagyon fáj, mert itthon akartam bizonyítani, hogy még jó vagyok - mondta az MTI-nek a meccs után könnyezve Boczkó. - Háromszor is ziccert hibáztam, Kulcsár Győző erre azt szokta mondani, hogy a tizenegyest be kell rúgni. Nagyon jó lett volna pályafutásom vége felé hazai közönség előtt érmet szerezni."

Boczkó mindehhez hozzátette, hogy mivel ebben a fegyvernemben nincs hazai Világkupa, különösen fáj neki, hogy a család, rokonok, barátok előtt nem tudott szép eredményt elérni. A férfi párbajtőrözők versenyét Rédli András a 13., Imre Géza a 30., Szényi Péter pedig a 38. helyen fejezte be.

A 16 között:

Boczkó-Rédli 15-13

Negyeddöntő:

Limardo Ruben Gascon (venezuelai)-BOCZKÓ GÁBOR 15-9

Fabian Kauter (svájci)-Radoslaw Zawrotniak (lengyel) 10-8

Nikolai Novosjolov (észt)-Dmitrij Alekszanyin (kazah) 15-13

Pavel Szuhov (orosz)-Falk Spautz (német) 15-14