Ilyen vívómészárlás százévente van vb-n

2013.08.09. 09:21

Aki látta, soha az életében nem felejti azt a kardasszót, amelyet az orosz Ibragimov és a japán Tomohiro Simamura meccselt. (15-0)

A japán próbálkozott, de sehogy sem tudta eltalálni a 19 éves oroszt. A csapatból a világbajnok Jakimenkóval együtt ő szerepelt a legrosszabbul az egyéniben, egy győztes meccs után véget ért nekik az egyéni. A másik két orosz vívta a döntőt, Kovaljov és Resetnyikov.

Arra viszont nyilván egy idő után borzasztóan figyelt Ibragimov, ha már sokáig nem sikerült a japánnak eltalálnia őt, akkor ő legyen a rekorder - mindenképp emlékezetessé tegye első felnőtt vb-jét -, mert amennyire vissza lehet keresni az elmúlt négy évben, ilyen mészárlást nem rendezett senki.

Világkupán sem gyakori, hogy még csak véletlenül sem sikerül találatot adni. A többi fegyvernemben még inkább kizárt az ilyen vérengzés.

A japán Tomohiro amúgy nem egy outsider, vívásban a hatvannégyes táblájára egyébként sem kerülhet az úszásból ismertté vált Erik, az Angolna-szerű versenyző. Tomohiro 2009-ben a tizenhat közé jutott a vb-n.

Az olimpián Szilágyi Áron is közel állt a bravúrhoz, de végül a maláj Ju Peng egyszer eltalálta.