Legjobb eseten kilencedik lehet a női párbajtőrcsapat

2013.08.11. 12:53

Nem jutott be a negyeddöntőbe, így ha a további mérkőzéseit mind megnyeri, akkor is csak kilencedik lehet a magyar női párbajtőrcsapat a budapesti MOL vívó-világbajnokságon.

A Szász Emese, Révész Julianna, Budai Dorina, Antal Edina összeállítású magyar válogatott az izraeliek elleni kötelező győzelemmel kezdte a napot a 32-es táblán, a következő fordulóban azonban rögtön nagyon erős ellenfelet, az idén Európa-bajnok észt együttest kapta, amelynek mind a négy tagja eljutott a legjobb 16-ig a világbajnokság egyéni versenyében. Az aranyérmes Julija Beljajeva a magyarok ellen nem vívott, de így is magabiztosan győztek az észtek.

Az első asszóját Révész, Szász és Antal is elveszítette, így három párharc után 8-15 volt az állás. Révész ezt követően még egyszer kikapott, mégpedig 5-2-re (10-20), Kovács Iván pedig a harmadik körre lecserélte őt Budaira. A következő asszóban 13-23-ra módosult az állás, majd Szász Irina Embrichhel szemben végre szórta az egylámpás találatokat, 11-6-ra nyerve faragott a hátrányon (24-29). Ezután Antal és ellenfele passzív volt, ezért következett az újabb pár. Budai lépett pástra és 30-40-es állásig jutott el. Végül Szász 5-4-re kikapott Kristina Kuusktól, így alakult ki a 34-45-ös végeredmény.

"Megleptek minket az észtek, pedig nagyon felkészültünk belőlük, elemeztük is őket videón. Az egyéni eredmény is rányomta a bélyegét a csapat teljesítményére - utalt arra Révész, hogy a hazai csapat két tagja nem jutott fel a főtáblára, ő maga pedig a legjobb 32 között fejezte be szereplést. - "Azért hozott le az Iván, mert az első két asszómban nem vívtam jól, teljes mértékben megértem a döntését. Ezzel együtt sajnálom, mert Embrichhel vívtam volna, akivel tudok vívni és készültem is nagyon ellene" - tette hozzá.

"Nagyon rossz érzés így kikapni - szögezte lesz Szász. - A lányokon látszott a győzni vágyás, de a nagy akarás nekik és nekem sem tett jót. Én eleinte feszült voltam, aztán lenyugodtam és az Embrich elleni asszóban már 11-6-ra nyerni tudtam. Ha az elején nyugodtabban vívunk, és nem engedjük el az ellenfelet ennyire, győzhettünk volna."

Eredmények:
a 32 között:
Magyarország-Izrael 45-29
a 16 között:
Észtország-Magyarország 45-34
A versenyben 31 válogatott indult.
Vasárnap még a férfi párbajtőrözők csapatküzdelmeit bonyolítják le.