Hat éremmel zárta a magyar válogatott a vívó-vb-t

2013.08.12. 21:58

Egy arany-, egy ezüst- és négy bronzérmet szereztek a magyar vívók az a SYMA Csarnokban rendezett vívó világbajnokságon. Győzött a Boczkó Gábor, Imre Géza, Rédli András, Szényi Péter összeállítású párbajtőrcsapat, a szintén párbajtőröző Szász Emese és a kardozó Szilágyi Áron pedig bronzérmes lett.

A kerekesszékesek versenyében tőrben Osváth Richárd ezüstérmet nyert, míg a Krajnyák Zsuzsanna, Dani Gyöngyi, Juhász Veronika, Hajmási Éva összetételű tőr-, illetve párbajtőrcsapat is a harmadik helyen végzett.

Az utolsó napra nem jutott sok sikerélmény a magyaroknak, a női kardcsapat a 10., a férfi tőregyüttes  a 16. helyen zárt. Az aranyérmet női kardban az ukránok, férfi tőrben az olaszok szerezték meg. A  Nemzetközi Vívó Szövetség (FIE) éremtáblázatán az oroszok végeztek az élen az olaszok és az ukránok  előtt, a magyarok a hatodik helyen végeztek.

Szilágyi Áront beválasztották a FIE sportolói bizottságába. A Vasas olimpiai bajnok kardozója mellett a japán Ota Yuki, az amerikai Mariel Zagunis, az olasz Valentina Vezzali, a román Ana Maria Branza és az orosz Nikolaj Kovalev kapott helyet a testületben.