A nevetséges Hester hülyén jó!

2010.02.10. 11:57

Mike Martz a Chicago Bears új offenzív koordinátora közölte, hogy számít Jay Cutlerre, de Greg Olsent túl könnyűnek tartja a tight end poszton, majd kitért arra is, hogy Devin Hester, a visszahordások nagymestere számára agyament jó szerepkört talált ki.

A Bears támadóinak élére kinevezett, egykor a The Greatest Show on Turföt (St. Louis Rams 1999-2001) kommandírozó szakember komoly lehetőségeket lát a Chicagóban eddig a labda eladásából sportot űző (26 interceptionnel 2009-ben ligaelső) irányítóban.

A hagyományosan passzra építő edző azonban jóval kritikusabban nyilatkozott Greg Olsen kezdő tight endről, akit remek elkapónak tart, ugyanakkor blokkolásban szinte egyáltalán nem használható, pedig ez lenne egy TE első számú feladata.

Az eredetileg cornerbacknek draftolt, majd receiverré átképzett return szakember, Devin Hester pedig minden bizonnyal új, őrült jó szerepkört fog kapni az 58 éves mestertől - ő egészen pontosan úgy fogalmazott, hogy "stupid good", és ez rögtön szállóigévé vált NFL-berkekben, ahogyan a Hesterre aggatott "röhejes" kifejezés is emlékezetes maradt.

A Nevetséges Devin Hester legemlékezetesebb alakítása (0:30-tól)

Mivel Hester az utóbbi időben szinte minden támadójátéknál a pályán volt, sokkal kevesebb energiája maradt a visszahordásokra, igaz figyelnek is rá az ellenfelek speciális egységei, hiszen a liga legjobb returneréről van szó. Martz egyfajta szituációs slot receivert akar faragni belőle, így jóval kevesebb snapnél lenne a pályán, viszont akkor olyan embernek kell őt fognia, akit könnyedén megverhet, ráadásul a speciális csapategységre is több energiát tud majd fordítani.