Rebels parádé Újpesten

2010.05.11. 23:33

Magabiztos különbséggel győzött az Újbuda Rebels az Újpest Bulldogs otthonában vasárnap délután. A mérkőzés újpesti pontokkal indult az első percekben, de ezt követően már nem volt ok az izgalomra, hiszen a vendéglátók nem tudták tartani a lépést a lázadókkal, akik egy nagy különbségű vereséget követően még nagyobb győzelemmel vágtak vissza a mezőnynek.

Az újpesti védelem - egy eredménytelen támadás és egy jól sikerült punt után - félelmetesen nyitott, safety-vel kezdte az összecsapást, azaz visszanyomták a Rebels támadóit saját célterületükre, és ki sem engedték őket onnan. Ez két pontot jelentett a hazaiaknak, és a Rebels free kicket kellett, hogy végrehajtson, vagyis saját húszasukról kellett kézből elpuntolniuk a bőrt.

A folytatás már nem volt ilyen fényes a lilák számára, ugyanis a Rebels támadói felébredtek, és Lesi Tamás, valamint Bóbis Szabolcs vezetésével szanaszét futották a Bulldogs védelmét Az újbudai futók helyenként nagyon szépen kígyóztak keresztül a hazai defense-en, támadó faluk remek munkát végzett. A vendégek szereztek mezőnygólt, touchdownt futásból, passzból, QB sneakből, valóságos erődemonstrációt tartottak azt követően, hogy a múlt héten a Budapest Cowboys gyakorolta ugyanezt rajtuk.

IMG 1354

Molzahn mester fiai csupán néhány első kísérletet tudtak kiharcolni, pontszerzésnek még csak a közelébe sem kerültek, így a mérkőzés utolsó szakaszában már nyugodtan vethették be a zöldek a tartalékokat is - a QB sneak TD-t például a csereirányító, Töreki János jegyezte, de Juriga Dávid RB is bemutatott egy félpályán átívelő TD-futást.

A Rebels szemmel láthatólag megerősödve jött ki a Cowboystól elszenvedett sima vereségből, és 2-1 a mérlege. A két zakóval álló Bulldogs több, mint egy hónap múlva látogat Nyíregyházára, és az a mérkőzés sem ígérkezik könnyebbnek.

Újpest Bulldogs - Újbuda Rebels 2-46