A Nyíregyháza nem tudta megszorítani a Wolvest

2010.06.07. 11:09

Tartalékjait is bevetve kényelmes győzelemmel mutatkozott be szombaton a Budapest Wolves az MAFL divízió I. 2010-es évadában. A címvédő ellenfele egyik legkomolyabb kihívója, a Nyíregyháza Tigers volt, ám a vendégek nem tudtak közel férkőzni a más sebességi fokozatban játszó Farkasokhoz.

A veterán csereirányítójával, Récsey Dáviddal kezdő Budapest Wolves az első félidőben 28-0-ás vezetésre tett szert, így a szünet után még több tartalékot vethettek be anélkül, hogy a győzelem veszélybe került volna.

Vasyl Jordan, a Tigers legjobbja (irányító és támadókoordinátor egyszemélyben) a legelső labdabirtoklás során puntra kényszerült egy rossz snapet követően, és noha ezt követően visszakapták a labdát "roughing the kicker" szabálytalanság miatt, a jelenet előrevetítette a Nyíregyháza első félidei zavarodottságát: hibák, büntetések, nem egyszer 12 játékos a pályán. A Wolves ennél sokkal fegyelmezetteben játszott, és miután Cseperkáló Péter FB néhány futással letudta a pálya nagy részét, rögtön TD-vel fejezték be első támadásukat - Récsey Piros Krisztiánnak osztott ki egy hat yardot és hat pontot érő passzt.

Ágota Balázs LB Jordan passzának lefülelésével hozta kiváló mezőnypozícióba a Farkasokat, amit Récseyék meg is hálálták, és Cseperkáló közelről megfutott céljával máris két TD-sre növelték az előnyt. A harmadik szintén interceptiont követően jött, de ezúttal közvetlenül: Filip Miletic LB a Tigers vörös zónájában csípte el Jordan átadását, és be is száguldott a vendégek célterületére. Még a félidő vége előtt Cseperkáló futása után Récsey újfent Pirost kínálta meg egy TD-passzal, ezúttal kilenc yardról, és mivel Pesti Kristóf egy extra pont-kísérletet sem rontott el, 28-0-val vonulhattak a csapatok az árnyékba.

A pihenő alatt valamelyest tudta rendezni sorait a Tigers, és a második félidőben még több emberét padoztató Wolves kárára tíz pontot fel is pakoltak a képzeletbeli eredményjelzőre. Fazekas Tamás, aki a szünetben bemutatott gyakorlásnál és a kickoffoknál demonstrálta, hogy erős lába van, közeli mezőnygóllal szerezte meg a Nyíregyháza első pontjait. A támadási jog kölcsönös átadását követően - vendégoldalon Jehven Rahimov sackje, míg a Wolves-nál Péter Csaba labdalopása érdemel említést - Cseperkáló, valamint Lenner Péter RB láttak neki az órának, és tekintélyes porciót be is kanalaztak a hátralévő időből, majd a támadás végén Lenner befutott az end zone-ba, ezzel lett 35-3.

A végeredményt egy látványos akciósorozat végén állította be a Nyíregyháza: Szerhij Kornyejev a félpályáig hordta vissza a labdát, majd Jordan osztott ki Szabó Krisztiánnak egy negyven yardos passzt, végül az ukrán quarterback lőtte keresztbe a bőrt a gólnonalon Hanász Róbertnek, aki be is húzta a hatpontost.

Ez a mérkőzés előrevetítette, hogy nagyon nehéz lesz elkapni a CEFL-ben edződő farkasokat, a jelenlegi erőviszonyok mellett talán csak a Cowboysnak lehet erre esélye.

Budapest Wolves - Nyíregyháza Tigers 35-10