49ers-Packers és Steelers-Broncos az első fordulóban

2012.04.18. 13:23

Tegnap este hivatalosan is kihirdették a 2012-es NFL szezon menetrendjét, rögtön az első fordulóban izgalmas összecsapásokra és rangadókra van kilátás. A szezonnyitón a Super Bowl-győztes New York Giants a Dallas Cowboysszal találkozik a MetlLife Stadionban szeptember 5-én, szerdán. A nagy menet idén tehát egy nappal korábban kezdődik, ennek oka, hogy Obama elnök másnap a Demokrata Konvención az esti órákban tartja beszédét.  

Vasárnap kora este hattól nyolc mérkőzést rendeznek. A Chicago Bears fogadja az új irányítóval, vélhetően Andrew Luckkal felálló Indianapolis Coltsot, a legutóbbi Super Bowlt elveszítő New England Patriots pedig a Tennessee Titanshoz látogat. Az este tízes találkozók közül kiemelkedik a San Francisco 49ers és a Green Bay Packers összecsapása: a nyugati parti csapat nagyon jól erősített a szabadpiacon, a Packers pedig annak ellenére, hogy a New York Giants ellen alulmaradt a rájátszásban, továbbra is az egyik legkeményebb ellenfél. Intravénás koffeint már csak azért is érdemes lesz belőni, mert hajnal fél háromtól a Denver Broncos a Pittsburgh Steelerst fogadja. Az összecsapás pikánsnak ígérkezik, hiszen pont a denveriek búcsúztatták a Wild Card-hétvégén a Steelerst, amiért Big Benék egész biztosan szeretnének visszavágni, ráadásul hosszú idő után ismét akcióban láthatjuk Peyton Manninget a Broncos soraiban. 

Hétfő éjszakára két meccs marad, a Ravenshez megy a Bengals, majd hajnalban a San Diego Chargers - Oakland Raiders összecsapás következik az első forduló zárásaként.

A továbbiakról a CBS dobott össze egy gyors listát, nézzük, mire lesz érdemes odafigyelni az egyes játéknapokon:

- Week 1: 49ers at Packers
- Week 1: Steelers at Broncos, SNF
- Week 1: Bengals at Ravens, MNF
- Week 2: Bears at Packers, 
- Week 2: Jets at Steelers
- Week 3: Packers at Seahawks, MNF
- Week 3: Giants at Panthers, TNF
- Week 4: Saints at Packers
- Week 5: Broncos at Patriots (Manning vs Brady) 
- Week 6: Giants at 49ers 
- Week 7: Jets at Patriots
- Week 8: Patriots at Rams (Londonban)
- Week 8: Saints at Broncos, 
- Week 9: Steelers at Giants
- Week 12: Hálaadás Nap - Texans at Lions, Redskins at Cowboys, Patriots at Jets 
- Week 14: Chargers at Steelers
- Week 14: Falcons at Panthers
- Week 17: Panthers at Saints
- Week 17: Eagles at Giants