Memóriazavaroktól tart a veterán center

2012.04.18. 15:41

A Detroit Lionst erősítő Dominic Raiola felkészült arra, hogy átmeneti memóriazavarokkal küzd majd karrierje befejezte után a meccsek során elszenvedett ütközések következtében. Az NFL-ben eddig tizenegy évet lehúzó center elmondta, a játékosok tudják, hogy mire vállalkoztak, amikor a profiligába szerződtek, éppen ezért a maradandó károsodásokkal is ugyanúgy számolni kell. A centert egyáltalán nem zavarja ez a kockázat, realistán látja a dolgokat, s biztosra veszi, hogy ezek a memóriagondok előbb-utóbb nála is jelentkezni fognak. Az egész azonban így is megéri, amerikai focistának lenni a világ legjobb állása, nem cserélnék senkivel, örömet okoz a játék – indokolt az ESPN-nek a sportoló.

A denveriek embere tehát tisztában van és érti ezeket a kockázatokat, éppen ezért pereskedni sem szeretne az NFL-lel az esetleges egészségügyi problémák miatt a későbbiekben. Nem úgy az a négy korábbi játékos (köztük az egykoron pont a Lionst erősítő Lomas Brown), akik hétfőn perelték be a ligát, azt állítva, hogy a szabályok és az előírások nem védték meg őket az agyrázkódásoktól, sérülésektől, továbbá nem tájékoztatták őket a veszélyekről. Az ügyben az NFL szóvívője, Brian McCarthy is megszólalt, nyilatkozata szerint teljesen megalapozatlan azt állítani, hogy a liga szándékosan félrevezette volna a játékosokat a kockázatokat illetően.

 

A harminchárom éves Raiola véleménye szerint az ilyen perekben a pénz is szerepet játszhat, hiszen a mai játékosok jóval többet tesznek zsebre elődeiknél.