Calvin Johnson lesz a Madden 13 reklámembere

2012.04.26. 08:31

Eldőlt a nagy párharc: a Detroit Lions elkapója, Calvin Johnson kerül majd a Madden 13 videojáték borítójára. A rajongók szavazatai alapján a Megatron becenevet viselő játékos a tavalyi drafton elsőként kiválasztott Cam Newtont gyűrte le szoros versenyben, 52-48 arányban. A sorozat idei kiadása augusztus 28-án fog megjelenni, kérdés, hogy lesújt-e ismét a jól ismert Madden-átok. 

A Madden-borítós szereplés az elmúlt években ugyanis már többször hozott szerencsétlenséget, sérülések, vagy komoly formahanyatlás érte utol azokat a játékosokat, akik az aktuális kiadás reklámemberei voltak. Így járt például Michael Vick 2004-ben. Örömmel vette a felkérést, hamarosan azonban lábát törte, s csaknem a teljes szezont ki kellett hagynia. Az átokról tudna mesélni Troy Polamalu és Larry Fritzgerald is, ők 2010-ben népszerűsítették a terméket, a Steelers játékosának szezonját ezt követően sérülések húzták keresztül, Fritzgerald pedig a Pro Bowlt hagyta ki hasonló okokból. A 2011-es játék borítójára Dreb Brees került, meg is lett az eredménye: az irányító gyenge szezont zárt, kétszer annyi interceptiont dobott és csapata is kiesett a rájátszásban a Seahawks ellen.

A Madden-átok igen érzékenyen érintené Megatront és klubját, az elkapó remek szezont zárt, s nemrég írta alá 113 millió dollért érő új szerződését. Johnson persze igyekezett leszögezni már a múlt héten, nem fél attól, hogy ő lesz a következő áldozat.