Kosárlabdázó és rögbijátékos is elkelt a drafton

2012.04.30. 08:56

Az idei draft sem maradt érdekes választások nélkül, a New England Patriots például korábbi rögbijátékossal, míg a Green Bay Packers egykori kosárlabdázóval erősített az utolsó napon.

A remek felépítésű Nate Ebnert a hatodik fordulóban draftolták Bill Belichickék, a Patriots vezetőedzője szerint nagyszerű évek várnak a játékosra a focistaként is - írja az NFL honlapja. Ebnert korosztálya legígéretesebb tehetségének választottak 2007-nem és 2008-ban is, majd 2009-ben csatlakozott az Ohio State csapatához, ahol a special team részeként számítottak rá, igaz safetyként nevezték. Az érintett elmondta, a rögbis múltja miatt könnyű volt átállni: "sok futás, ütközések és nagydarab fickók" - világított rá a hasonlóságokra.

A Profootballtalk jelentése szerint a draftolatlan rookie játékosok piacán csapott le a Green Bay Packers a South Dakota State elkapójára, Dale Mossra, aki kosárlabdázóként négy évig erősítette a Jazzrabbitset, majd ezt követően nyergelt át a futballra. Moss 2011-ben a South Dakota legjobbja lett elkapások, yardok és touchdownok tekintetében is, a Pro Dayen pedig remek atletikus képességeiről tett tanúbizonyságot teljesítményével.