Sisakcserével és oktatással óvnák a fiatalok testi épségét

2012.05.15. 18:22

Az NFL, a játékos-szakszervezet (NFLPA), az USA Football és az NCAA is csatlakozik ahhoz a nagyszabású programhoz, ami a kevésbé tehetős közösségekben focizó fiatalok felszerelését igyekszik biztonságosabbá tenni, jelentette a CBS. 

Az egymillió dolláros keretből gazdálkodó program első évében a tízévesnél öregebb sisakokat cserélik le elsősorban Észak-Ohioban, a Mexikói-öböllel határos államokban, a kaliforniai partvidéken és New York környékén. A tervek szerint júliustól kezdődően tizenháromezer új sisakot juttatnak majd el ezekre a területekre. A felszerelés mellett a fiatalok edzőinek oktatása is legalább ekkora hangsúlyt kap, a trénereknek egy játékosbiztonságra koncentráló kurzust kell elvégezniük. 

A felek hangsúlyozták, az új sisakok nem jelentik azt, hogy elkerülhetők a sérülések, ezért is fontos mind a fiatalok, mind az edzők megfelelő tájékoztatása, s a játék biztonságosabbá tétele. Roger Goodell, az NFL főtitkára elmondta, a sportolók biztonságával minden szinten kiemelten kell foglalkozni, ezért is álltak e nagyszerű kezdeményezés mögé.