Többkilós felszerelésben ütlegelik egymást - így verekednek az NFL-ben

2012.05.26. 11:54

Az NHL-hez hasonlóan az NFL-ben is külön technikát igényel a bunyó kivitelezése, ez persze nem jelenti azt, hogy lehetetlen, sőt. Az alábbi gyűjteményben egy az egy elleni harcok és tömegjelenetek is bizonyítják, hogy a játékosok megtalálják a módját sérelmeik megtorlására vagy éppen a feszültség levezetésére. 

Sisakban

Egy sisakra mért taslival kezdte a balhét a Cardinalst erősítő Early Ducet. Ducet csapata már 23 pontos hátrányban volt a 49ers ellen, talán emiatt kevert le egy pofont Deshawn Goldsonnak az elkapó. A San Francisco-i felpattanva igyekezett visszavágni, néhány balos és néhány jobbos is elcsattan gyors egymásutánban.


Le a sisakkal

Ennél már jóval tovább megy Cortland Finnegan és Andre Johnson a Texans - Titans meccsen. A sisakot letépve esnek egymásnak a játékosok, a balhékat egyáltalán nem kerülő Finnegan ezúttal viszont a rövidebbet húzza, Johnson a földhöz vágja, majd el is találja ellenfelét. 

A konfliktusból rögtön komoly lökdösődés kerekedik, az előzményből pedig arra is fény derül, hogy Johnson már korábban is igyekezett helyrerakni Finnigant. 

A sisak eltávolítása olykor egyáltalán nem egyszerű feladat. A Lions-Chiefs találkozón Brandon Flowers sikerrel fosztja meg védőfelszerelésétől Titus Youngot, a másik oldalon ez már nem jön össze, mielőtt azonban elfajulhatna a dolog, közbelépnek a bírók és a csapattársak. 


Kicsi a rakás

Mint zivatarcellák front idején, úgy pattannak ki a balhék a Bears - Lions meccs utolsó negyedében a pálya szélén. Eleinte sok a bámészkodó, de rövidesen két rakásnyi egymást gyötrő focista látványa bontakozik ki, a bírók azt se nagyon tudják, hogy hova kapjanak.  

A januári playoff meccsén a Broncos és a Patriots focistái csaptak össze a puntoló Tom Brady akciója után. A gruppen örömöket kereső macskák látványát eredményező jelenetsort Von Miller magánakciója indította, akit saját kispadjuk felé lökdösve alaposan meg is dolgoztak a Patriots emberei.


Csak a labdára mentem

Hallható a labdarúgásban a gyakori kifogás. Ennek szabadon értelmezett formája az amerikai fociban is megjelenik, a korábbi birkózó és pankrátor Brock Lesnar vezetésével alakul ki egy adok-kapok a Vikings meccsén. 


Egységben az erő 

A Panthers - Saints meccsen előbb a New Orleans-iak védője tanul meg repülni, majd Steve Smith kapja tisztán a labdát, amivel háborítatlanul az endzone-ig gyalogol, a touchdown pedig olyannyira kiborítja a saintses Jenkinst, hogy szinte felökleli ellenfelét. A legviccesebb rész ezután jön, Smith előbb ünnepeltetni kezdi magát, majd amikor látja, hogy csapattársai megtorolják az indokolatlan szerelést, ő is gyorsan beszáll a balhéba.


Földharc

Steven Jackson nem az a fajta figura, akinek félrészegen beszólogatna az ember. A Rams kiváló felépítésű running backje egy korábbi szabálytalanságot megtorolva esik neki ellenfelének (a videón 1.07-től), a játékosok ügyes lábmunkát is bevetnek, majd a földön igyekeznek megdolgozni egymást.