Örülünk, hogy nagydarab emberek jönni Kíná

2012.08.29. 10:11

afl.jpg

Első olvasatra egész viccesnek tűnik, hogy Kínában arénafoci bajnokság felállításába kezdenek, pedig valóban egy komoly tervről van szó.

A jelenleg az ESPN szakértőjeként ténykedő korábbi quarterback, Ron Jaworski lesz a kampány egyik fő embere, aki a népszerűsítésben rengeteg segítséget igyekszik majd nyújtani a legnépesebb országban. 

„Egy olyan országra mozdulunk rá, amely sokat ugyan nem tud az amerikaifociról, de imádja a sportokat. Hamar rá fognak kapni. Néztem az olimpiát, és láttam a súlyemelőiket. Azokat az embereket én is szívesen látnám magam előtt az offensive line-ban" - világított rá a lényegre Jaworski, aki amiatt sem aggódik, hogy nem biztos, hogy mindenki érti majd a játékot: „Egy csomó amerikai úgy jár ki, hogy fogalma sincs a futballról, de mégis ott vannak minden meccsen". Ja, így mindjárt más. 

A 2014-ben induló, hatcsapatos kínai bajnokság nem az amerikai Arena League kiterjesztése lesz, teljesen önállóan üzemel majd a tervek szerint. Több AFL edző is Kínába fog utazni, hogy a játékosokat kiképezze, de amerikai vendégfocistákban sem lesz hiány a kezdetekben.