A Dallas Cowboys leiskolázta a címvédőt

2012.09.06. 11:24 Módosítva: 2012.09.06. 11:28

A Tony Romo irányító vezette Dallas Cowboys ugyan nem játszott hibátlanul, de a texasi csapat ennek ellenére is meggyőző fölénnyel, 24-17-re verte a legutóbbi Super Bowl-győztes New York Giantset.

Habár a Dallas Cowboys támadófala nem működött elég olajozottan – Tony Romót rögtön az első Dallas-drive alatt irgalmatlanul földre vitte a Giants veterán defensive tackle-je, Rocky Bernard, és az irányító egyszer el is adta a labdát – a tavalyi szezonban a New York által kétszer is megvert Cowboys most erősebb volt. A texasiak meglepetésjátékosa a harmadik számú wide receiver, Kevin Ogletree volt, aki a tavalyi szezont egy sérülés miatt jórészt a kispadon töltötte, most viszont ő vált Romo kedvenc célpontjává: a három Dallas-touchdownból kettőt ő szerzett.

A Demarcus Ware linebacker köré csoportosuló Dallas-védelem nem sok mozgásteret hagyott a tavalyi Super Bowlt meglepően koncentrált és összeszedett játékkal nyerő Eli Manningnek és a New York Giantsnek: Ware egymaga kétszer szerelte Manninget, aki mindossze 213 yardig és egy touchdownig jutott. Tony Romo ezzel szemben 307 yarddal és három touchdownpasszal zárt.

„Nagyon csalódott vagyok, mert ez egy olyan megalázó vereség, ami a Super Bowl-győzelem után igen keményen ránt vissza a földre” – nyilatkozott a meccs után Tom Coughlin, a Giants edzője. A mérkőzést a korábban sokat kritizált helyettes játékvezetők felügyelték, akik ezúttal nem követtek el semmi égbekiáltó hibát, bár vitatott helyzetek itt is akadtak, főleg a Dallas Cowboys részéről, akik látványosan több büntetést szedtek össze ellenfelüknél.