Elhunyt Art Modell, a Ravens egykori tulajdonosa

2012.09.06. 14:44

Nyolcvanhét éves korában elhunyt Art Modell, a Cleveland Browns és a Baltimore Ravens egykori tulajdonosa – írja a Sports Illustrated. A hírek szerint Modell természetes halállal halt meg a John Hopkins kórházban, szerda este. 

ArtModell.JPG

Modellre a legfontosabb NFL-vezetők egyikeként emlékszik vissza a szakma. Eredetileg 1961-től ő volt a többségi tulajdonosa a Cleveland Brownsnak, ám amikor 1996-ban bejelentette, hogy a franchise elköltözik Baltimore-ba, a felzúdulás hatására Cleveland városára hagyta a csapat nevét és színeit, az ő csapata pedig Edgar Allen Poe tiszteletére felvette a Baltimore Ravens nevet. A Ravens eddig egyetlen Super Bowlt, mégpedig a 2001-eset nyerte meg. Modell néhány év múlva eladta a csapatot, de egy jelképes, 1%-os tulajdonrészt haláláig megtartott. 

Modell 1967 és 1969 közt az NFL elnöke is volt, és ebben az időszakban hozta tető alá a legtöbb televíziós szerződést, és az ő nevéhez fűződik a játékosokkal 1968-ban kötött első kollektív szerződés is. Modell hozta tető alá a Monday Night Football sorozatot, az ABC csatornával, 1970-ben. Érdemei ellenére sohasem került be a Hall Of Fame-be, mert a Browns elköltöztetését az ohióiak a mai napig nem tudták neki megbocsátani, és habár rengetegszer volt szó a beválasztásáról – 2001-ben, illetve 2004 és 2011 közt folyamatosan – sosem kapott elég szavazatot. 

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport