Felmentették a fejvadász NFL-játékosokat

2012.09.08. 14:38

A korábban az ellenfeleiknek direkt sérüléseket okozásáért eltiltott négy New Orleans Saints-játékos – akik közül ketten mai napig a Saints-keret tagjai – fellebbezett a bíróság döntése ellen. Érvelésüket elfogadták, így mindannyian játszhatnak a most következő szezonban.

A három tagból álló feljebbviteli bíróság azért döntött a négy érintett játékos – vagyis Jonathan Vilma, Scott Fujita, Will Smith és Anthony Hargrove – felmentése mellett, mert konkrét bizonyítékot nem találtak arra, hogy részt vettek volna a rendszerben. Közülük Vilma és Smith jelenleg is a Saints rosterén szerepel, míg Fujita a Cleveland Browns játékosa. Utóbbi valószínűleg már játszik csapata vasárnapi meccsén, amikor az ohióiak a Philadelphia Eagles ellen lépnek pályára.

A négy érintett játékost korábban azért tiltották el hosszabb-rövidebb időre, mert a gyanú szerint Gregg Williams, a Saints védőjátékosainak akkori edzője egy bounty-rendszert működtetett, amelynek a lényege az volt, hogy a játékosokat pénzjutalom várta, amennyiben az ellenfél kulcsembereinek sikerül súlyos sérülést okozniuk. A bounty-botrányban érintett edzők, vagyis Williams, Sean Payton vezetőedző és Joe Vitt segédedző eltiltása ugyanakkor a hírek szerint egyelőre érvényben marad.

A Saints védői épp Kellen Winslow-t abriktolják
A Saints védői épp Kellen Winslow-t abriktolják