Irányítók szívatták az ellenfeleket az egyetemi bajnokságban

2012.09.16. 10:47

Nagy futások, trükkel megnyert meccs,  sikeres hail mary-passz és egy dühös edző: az NCAA szombati napja bőven szolgált emlékezetes megmozdulásokkal. 

Az Ohio State Buckeyes mozgalmas meccsen verte a vendég California Golden Bearst, a hazaiak irányítója, Brexton Miller pedig ismét elemében volt. A quarterback összesen négy touchdownból vette ki a részét, az első negyedből ráadásul ő szerezte az elsőt egy 55 yardos futás után. 

A harmadik negyedben a kaliforniaiak is látványos futásból szereztek pontokat. A meccsen összesen 160 yardig jutott Brendan Bigelow saját térfeléről indult meg, 25 yardnál majdnem kibillentették, de kis szerencsével talpon tudott maradni. A védők ezután már csak tisztes távolból nézték, ahogy a játékos az endzone-ig rohan. A meccs végül 35-28-as Ohio győzelemmel zárult.

Az Auburn otthonában egy hatalmas passz miatt őrjöngtek a nézők. A Louisana-Monroe ellen a hazaiak irányítója, Kiehl Frazier az első félidő végén vállalt be egy hail mary-passzt 40 yardról, miután megszorongatták. A labda célt talált, így előnnyel ment szünetre az Auburn, amely a meccset végül egy hosszabbításban elért mezőnygóllal húzta be 31-28-ra.

Nem volt ilyen jó napja a Tennessee-edző Derek Dooleynak, csapata 37-20-ra kapott ki otthon a Florida Gatorstól.  A meccs vége előtt 5 perccel irányítója 30 yardos passzát szedte le a pálya szélén könnyedén, majd dühében földhöz vágta a labdát. 

A forduló legmeglepőbb húzását viszont a Western Kentuchy hozta össze Kentucky ellen. A két csapat 24-24-es eredmény után vágott neki a hosszabbításnak, előbb a Kentucky szerzett touchdownt, majd a Western Kentucky, ezután mentek rá a vendégek a jutalomrúgás helyett a két pontra. Az irányító Kawaun Jakes az elkapó Antonio Andrewshoz dobta a labdát, aki néhány lépés után visszaküldte azt Jakesnek. A védők erre egyáltalán nem számítottak, így a quarterback üresen kocoghatott be az endzone-ba, megnyerve ezzel a meccset csapatának.