Bíróbalhé és nagy feltámadás az NFL-ben

2012.09.17. 12:50

Az NFL második hetén ismét a tartalékjátékvezető okozta a legnagyobb balhét, de nem kímélték egymást az amerikaifocisták a Philadelphia Eagles–Baltimore Ravens-rangadón sem. A New Orleans Saints tovább süllyed.

Kínos incidenssel indult a vasárnapi játéknap az NFL-ben, a ligának ugyanis a Carolina Panthers– New Orleans Saints-mérkőzés előtt néhány órával kellett lecserélnie az egyik kirendelt bírót. A meccs reggelén derült ki, hogy Brian Stropolo játékvezető a New Orleans-i klub hatalmas rajongója. Stropolo publikus Facebook oldalán több olyan fotó volt, melyen Saints-mezben pózol, vagy éppen a csapat stadionjában szurkol. Stropolót még időben leváltották, de a liga vezetőségére ismét össztűz zúdult a tartalékbírók miatt, akiket azért kell alkalmazniuk a szezon elején, mert a játékvezetőket képviselő szervezettel nem tudtak megegyezni a kollektív szerződésről.

A meccset a Saints 35-27-re vesztette el a Panthers ellen, így két vereséggel kezdték a szezont, a bounty-botrány után továbbra sem találja magát a csapat. A legnagyobb hiányosságok a New Orleans-iak védekezésében mutatkozott eddig, két találkozón összesen 933 yardot hoztak ellenük a csapatok.

Nem megy a Saintsnek
Nem megy a Saintsnek

A forduló egyik legjobb meccsét a Philadelphia Eagles és a Baltimore Ravens játszotta egymással. A múlt héten a labdát négyszer is eladó Eagles-irányító Michael Vick összeszedte magát, és vezetésével 24-23-ra verték meg otthon a baltimore-iakat. A mindent eldöntő touchdownt egyébként Vick szerezte, 1 yardról ugrott be az endzone-ba a labdával. A meccsen nem kímélték egymást a játékosok. A sérülések és kemény szerelések meccsén a játékvezetőknek többször kellett szétválasztaniuk az egymással balhézó focistákat.

Vick megnyeri a meccset
Vick megnyeri a meccset

A New York Giants a Tampa Bay Buccaneers ellen játszott, és egy darabig úgy tűnt, hogy a Super Bowl-győztes második mérkőzését is elveszíti a szezonban. Az irányító Eli Manning a meccs első felében háromszor is eladta a labdát, csapata pedig tizenegy pontos hátrányba került. A második félidőre összekapta magát Manning és a Giants is, az irányító három touchdown-passzt adott és ötszáz passzolt yard fölé ment. Az utolsó negyedben Manning nagy passzai bizonyultak döntőnek, végül 41-34-re verték a Tampát. A meccs végére összesen 510 yardot passzolt az irányító, ezzel ő lett a 13. játékos a liga történetében, aki átlépte az ötszázas határt egy meccsen.

Szoros mérkőzésen kapott ki otthon a New England Patriots az Arizona Cardinalstól. A találkozó végén a Patriots rúgója, Stephen Gostkowski, aki a meccsen négyszer is eredményes volt mezőnygólból, egy 42 yardos mezőnygóllal megnyerhette volna a találkozót, de a labdát csúnyán melléküldte. Az Arizona Cardinals ezzel két forduló után veretlen. Megszerezte második győzelmét a sokak által a Super Bowlba várt San Francisco 49ers is, a Detroit Lionst verték otthon, a hazaiaktól Vernon Davis két touchdownt is jegyzett.

NFL, 2. hét

Green Bay Packers - Chicago Bears 23-10
Cincinnati Bengals - Cleveland Browns 34-27
Carolina Panthers - New Orleans Saints 35-27
Houston Texans - Jacksonville Jaguars 27-7
Miami Doplhins - Oakland Raiders 35-13
Arizona Cardinals - New England Patriots 20-18
New York Giants - Tampa Bay Buccaneers 41-34
Philadelphia Eagles - Baltimore Ravens 24-23
Indianapolis Colts - Minnesota Vikings 23-20
St. Louis Rams - Washington Redskins 31-28
Seattle Seahawks - Dallas Cowboys 27-7
Pittsburgh Steelers - New York Jets 27-10
San Diego Chargers - Tennessee Titans 
San Francisco 49ers - Detroit Lions 27-19
A Denver Broncos - Atlanta Falcons meccset hétfő éjjel játsszák.