A bíró kérte, hogy játsszon jobban

2012.09.19. 14:13

potbiro.jpg

Ha a tartalékbírók ténykedése eddig nem szolgált volna elegendő beszédtémával, megmosolyogtató és kiborító ítéletekkel, akkor itt az újabb. A vasárnap esti Philadelphia Eagles - Baltimore Ravens meccsen állítólag az egyik bíró odament az Eagles futójához, LeSean McCoyhoz, és arra kérte, hogy szedje össze magát, mert szüksége van rá a fantázia-csapatában. 

„Őszinte leszek, ezek a bírók olyanok, mint az NFL-rajongók. Az egyikük a legutóbbi meccsen a fantázia-csapatáról beszélt. Azt mondta, McCoy, szükségem van rád a csapatomban" - nyilatkozta a játékos egy rádióműsorban. A fantázia futball egy netes játék, melyben a résztvevők saját álomcsapatukat állíthatják össze, melyek a valós eredmények alapján léphetnek előre a rangsorban. Amerikában rengetegen foglalatoskodnak az összeállításokkal, igazolásokkal, leginkább munkaidejükben. 

Az NFL az eset után közleményt adott ki az ügyben, az ő álláspontjuk szerint a bíróknak nem lehet fantáziacsapatuk, nem is vehetnek részt ilyen játékokban. Ezt persze ellenőrizni gyakorlatilag lehetetlen.

A bíróválság egyébként a második héten tovább mélyült, az Eagles-Ravens meccsen a csapatok edzői és a játékosok is kiborultak a tartalékok döntései miatt, de a hétfő éjszakai Falcons-Broncos találkozón is kicsúszott a bizonytalan játékvezetők kezéből a meccs.