Ők kerülhetnek be a Hall of Fame-be

2012.09.28. 23:08

halloffame.jpg

Minden Super Bowl előtt közvetlenül kihirdetik az adott évben Halhatatlanná választottak névsorát, amibe egykori játékosok, edzők és tulajdonosok is bekerülhetnek. Minden szezon az ő beiktatásukkal indul hivatalosan, ahol megkapják mellszobrukat a cantoni Hírességek Csarnokában. Az első jelöltek listáját ma hozták nyilvánosságra.

Csak néhány ismertebb név, a teljesség igénye nélkül: Clay Matthews Jr. (igen, a Packers LB-jének édesapjáról van szó), a Tom Brady-érát megelőző korszak egyik húzóneve, Drew Bledsoe, a 2007-ben meggyilkolt Steve McNair, vagy a jelenlegi Pats-tulajdonos, Robert Kraft.

Ez a bő lista most 127 nevet tartalmaz, amiből a Pro Football Hall of Fame döntéshozói előbb novemberben 25 fősre szűkítik a listát (megkülönböztetnek egyébként seniorokat, illetve modern-éra-játékosokat), ebből a modern-érásokból a döntősök csatlakoznak a két seniorhoz, várhatóan már januárban.

Február másodikán összeül a bizottság, hogy véglegesre szűkítsék a névsort, amit a Super Bowl előtt hoznak nyilvánosságra, hagyományosan a döntő hetében.

forrás: Tojásfoci blog