Bosszú helyett leégett a San Francisco

2012.10.15. 10:11

Nagyon megverték a 49erst otthon, már csak egy veretlen csapat van az NFL-ben. Hatodik forduló.

Hiába készült nagyon a rangadóra, nem tudott visszavágni a tavalyi konferenciadöntőben elszenvedett vereségért a San Francisco 49ers. A nyugati parti csapatot otthon intézte el a Super Bowl-címvédő New York Giants.

A múlt szezon főcsoportdöntőjében a New York-iak csak hosszabbításban tudták verni Jim Harbaugh csapatát, most viszont még touchdownig sem jutottak el, mindössze egyetlen mezőnygólt tudtak összehozni a vasárnap esti mérkőzésen, köszönhetően annak, hogy a Giants védelme nem engedett teret a házigazdák támadásainak. A meccs után Eli Manning is a védőket dicsérte. „Arra vártunk, hogy azt a játékot játssza majd a 49ers, amit már ismerünk. A védelmünk kiválóan teljesített, jól játszottak" - mondta az irányító. Győzelmével a Giants vezeti saját divízióját, míg a San Francisco 49ers harmadik helyen saját csoportjában.

Összeszedte magát a másik New York-i csapat is, a Jets otthon ütötte ki az Indianapolis Coltsot 35-9-re. A házigazdáktól Mark Sanchez pontosabban passzolt, mint az elmúlt hetekben, de Tim Tebow is szerepet kapott néhány játékban, az egyik akcióban a ő verte át a puntra számító Colts-védelmet.

A hatodik hét után már csak egyetlen veretlen csapat maradt a teljes NFL-mezőnyben. A forduló előtt magabiztos és százszázalékos teljesítményt nyújtó Houston Texanst otthon verte meg a Green Bay Packers, a Super Bowl-győztes irányító Aaron Rodgers remek formája és a hazaiak rengeteg hibája miatt. A 42-24-es Packers győzelemmel zárult meccsen az irányító beállította karrierje eddigi legjobb teljesítményt és hat touchdown passzt adott, a mérkőzést 338 passzolt yarddal zárta.

Az Atlanta Falcons ismét az utolsó pillanatokban húzta be meccsét, ezzel maradtak veretlenek. A csapat vasárnap esti meccsen Matt Bryant rúgó döntött, három héten belül másodjára nyert klubjának meccset sikeres mezőnygóljával. Az ellenfél ezúttal az Oakland Raiders volt, a 23-20-as győzelemmel pedig a klub történetének legjobb rajtja folytatódik.

NFL, 6. hét

Tennessee Titans–Pittsburgh Steelers 26–23
Tampa Bay Buccaneers–Kansas City Chiefs 38–10 
Atlanta Falcons–Oakland Raiders 23–20
Cleveland Browns–Cincinnati Bengals 34–24 
New York Jets–Indianapolis Colts 35–9 
Miami Dolphins–St. Louis Rams 17–14 
Baltimore Ravens–Dallas Cowboys 31–29 
Philadelphia Eagles–Detroit Lions 23–26 
Arizona Cardinals–Buffalo Bills 13–16 
Seattle Seahawks–New England Patriots 24–23
Washington Redskins–Minnesota Vikings 38–26
San Francisco 49ers–New York Giants 3–26
Washington Redskins–Minnesota Vikings 38–26
Houston Texans–Green Bay Packers 24–42