Mi lesz most a Ravensszel?

2012.10.17. 21:22

Ladarius Webb és Ray Lewis, a baltimore-i védelem két oszlopa számára is véget ért a szezon, ezt John Harbaugh vezetőedző jelentette be hétfőn. A Ravenst az egész idei szezon alatt sérülések tizedelik, majdhogynem érthetetlen, hogyan hoztak össze ebből egy 5-1-es mutatót. Most azonban, különösen Lewis elvesztésével a szurkolók egy része arról pusmog, ezzel vége is a diadalmenetnek.

Azt, hogy Ray Lewis mekkora ikonja nem csak a baltimore-i klubnak, hanem az egész ligának, nagyon senkinek sem kell magyarázni, aki legalább egy éve követi a liga eseményeit. Hardcore NFL-rajongók (még a Ravenst nem túlzottan kedvelők is) azt is pontosan tudják, hogy a Ravens-offense nem mindig tudja a nagy feladatokat megoldani, ha a védelem brillírozására kevéssé számíthatnak.

Lewis már a 2001-ben bajnokságot nyerő csapatnak is tagja volt, amely szezonban a Super Bowl MVP, valamint a Defensive Player of the Year címeket is magáénak tudhatta. Az évek során mind feljebb és feljebb jutott, bár azóta bajnokságot nem sikerült nyernie, és a bajnoki cím után jó néhány elég negatívnak mondható éve is volt a Ravensnek. Lewis kitartott a csapat mellett jóban-rosszban, akik ezt egy öt éve aláírt, 50 millió dollár értékű szerződéssel honorálták, amiből még két év hátravan.

Az NFL egyik ikonját idén már nem láthatjuk

A szurkolók óriási bajt szimatolnak a csapatnál. Hiába Joe Flacco, Ray Rice vagy Tarvaris Jackson néha már földöntúli teljesítménye, az mindenki számára világos, hogy az offense semmit nem ér a defense nélkül, ráadásul most, a védelem kulcsembereinek kidőlésével óriási teher is nehezedik majd Flaccoékra. Ikonnak és lelki vezetőnek ugyan Ed Reed is megfelel, de Lewis nagyságához azért nehezen mérhető a felsorolt szempontok tekintetében.

Ami biztos. a Ravens most pihenni tér, talán nem is jöhetne nekik jobbkor. Csoportjuk, az AFC North igen érdekes az idén (elég talán annyit mondanunk, hogy a Pittsburgh Steelers 2-3-as mutatóval a harmadik helyen áll jelenleg), a bye week után a Houston következik a baltimore-iaknak Ez a mérkőzés az AFC első helyéről is dönthet, de a sérülések egészen más kontextusba helyezik a két hét múlva megrendezendő derbit. Matt Schaub például egész biztosan nyugodtabban lép majd pályára, profizmus ide vagy oda. Mert valljuk be, ha Ray Lewis nem vicsorog rád szemből, valahogy jobban tudsz koncentrálni.
Tojásfoci blog