Vince Wilforkot az angol történelem hozza lázba

2012.10.26. 15:34

wilfork2.jpg

Vasárnap délután néhány óra erejéig Európába költözik az NFL, a londoni Wembley-stadionban 17 órától rendezik meg a New England Patriots–St. Louis Rams-meccset. A péntek délutáni sajtótájékoztatón a Patriots játékosai a helyszín különlegességéről beszéltek. 

„Olyan ez, mint egy üzleti út. Azért jöttünk, hogy nyerjünk, ugyanakkor egy másik országban fogunk játszani. Ennek a helynek gazdag a történelme. Úgyhogy nincs azzal semmi gond, ha az ember szabadidejében túrázik egy kicsit, körülnéz. Itt nem lehet bezárkózni, én nem vagyok olyan. Sétálgatok, megnézem a várost, de a vasárnapi meccsre így is készen fogok állni" - mondta a Patriots defensive tackle-je, Vince Wilfork. 

A magyar származású punter, Meskó Zoltán igyekszik odafigyelni, hogy ne vigye túlzásba a szórakozást. „Nem árt tudni, mikor elég a szórakozásból, városnézésből, és arra koncentrálni, hogy fitt, kipihent legyél" - mondta Meskó, majd hozzátette, az utazás is fárasztja őket. „Azt hiszem jó dolog, hogy ilyen szokatlan környezetbe kerülünk. Az utazás mellett az is nehéz, hogy az időzóna-váltás okozta fáradalmakat is legyűrjük. Ha együtt szenvedünk, az építi a csapatszellemet". 

A linebacker Jerod Mayo a meccsek hangulata miatt szereti a londoni meccseket, 2009-ben már egyszer pályára lépett a Wembleyben. „Mindig nagy dolog itt játszani. Olyan, mintha hazai pályán lennénk. Ez az öreg Anglia, ahol szorítanak a New England-iakért.