Az NFL az elnökválasztást is eldöntötte?

2012.11.05. 10:47

A Washington Redskins elnökválasztás előtti meccsei eddig egy kivétellel megjósolták a választás kimenetelét az utóbbi tizennyolc alkalommal, emiatt most Obama aggódhat. Indianapolisban rekordot döntött az újonc irányító, a Seahawks-játékos repülve szerzett touchdownt. NFL, kilencedik hét.

A Redskins 1940-ben költözött az amerikai fővárosba, azóta tizennyolc elnökválasztást tartottak. Ha a csapat megnyerte a választás előtti meccsét, akkor a hivatalban lévő párt maradt a Fehér Házban, ha vesztett, az ellenfél nyert. Egy alkalommal nem jött be a jóslat, 2004-ben George W. Bush megnyerte a választásokat, pedig két nappal korábban a Redskins 27-21-re kikapott a Tennessee Titanstól.

Bár Barack Obama Chicago Bears-drukker, de ha vasárnap este nézte a Washington Redskins–Carolina Panthers-meccset, nem sok öröme lehetett benne, a Redskins ugyanis otthon kapott ki 21-13-ra az eddig csak egyetlen győzelmet szerző Pantherstől. A hazaiak hatodik mérkőzésüket bukták el az alapszakaszban, edzőjük Mike Shanahan pedig a meccs után arról beszélt, hogy mostantól a 2013-as szezonra való felkészülés a cél.

Indianapolisban viszont továbbra is az idei bajnokságra koncentrálnak, pláne, hogy a Miami Dolphins elleni 23-20 után már öt győzelemmel rendelkeznek Andrew Luckék. Az idén első helyen draftolt irányító rekordot döntött a meccsen, korábban egyik újonc játékosnak sem sikerült első szezonjában 433 yardot passzolni egyetlen mérkőzésen.

Jó sorozatban van a Denver Broncos veteránja, Payton Manning is. A quarterback a Cincinnati Bengals otthonában zsinórban harmadik mérkőzésén adott három touchdown-passzt, és még az is belefért, hogy kétszer eladta a labdát. Csapata 31-23-ra nyert, és ezzel vezeti saját divízióját. Az idősebb Manning már csak két touchdown-passzra van attól, hogy az örökranglista második helyére jöjjön fel, és megelőzze a legendás Dan Marinót.

A forduló egyik emlékezetes megmozdulása is a Broncos-meccsén volt. A második félidő elején a kirúgást hordta vissza a denveriek játékosa, Trindon Holliday, aki 105 yardot futott. Saját csapata endzone-jában kapta el a labdát, a harminc yardos vonalig szlalomozott, utána pedig már szabad útja volt az ellenfél célzónájáig.

Látványosan szerzett pontot a Seattle Seahawks elkapója, Golden Tate is. A Minnesota Vikings elleni meccs második negyedében a 10 yardosnál kapta a labdát, majd az endzone előtt a Vikings védőjét átugorva szerzett pontot. Csapata 30-20-ra nyerte a meccset.

Harmadik vereségét is begyűjtötte a Super Bowl-győztes New York Giants, a Pittsburgh Steelers győzte le őket otthon 24-20-ra, a Tennessee Titanst pedig otthon ütötték ki, a Chicago Bears verte a csapatot 51-20-ra. Az alapszakasz felénél még mindig van veretlen csapat a mezőnyben, az Atlanta Falcons nyolcadik győzelmét is megszerezte, ezzel utcahosszal vezeti divízióját. Tavaly ilyenkor csak egy csapatnak, a Green Bay Packersnek volt hasonló mérlege, ők a rájátszásban az elődöntőig jutottak.

NFL, 9. hét

San Diego Chargers–Kansas City Chiefs 31–13
Green Bay Packers–Arizona Cardinals 31–17
Washington Redskins–Carolina Panthers 13–21 
Jacksonville Jaguars–Detroit Lions 14–31
Cincinnati Bengals–Denver Broncos 23–31 
Tennessee Titans–Chicago Bears 20–51
Cleveland Browns–Baltimore Ravens 15–25
Houston Texans–Buffalo Bills 21–9
Indianapolis Colts–Miami Dolphins 23–20
Oakland Raiders–Tampa Bay Buccaneers 32–42 
Seattle Seahawks–Minnesota Vikings 30–20 
New York Giants–Pittsburgh Steelers 20–24 
Atlanta Falcons–Dallas Cowboys 19–13