Tim Tebow szörnyen rossz irányító

2012.11.15. 21:55

Hiába nem megy a New York Jetsnek Mark Sanchez irányítóval, a nyáron érkezett Tim Tebow-t csapattársai látni sem akarják a pályán, névtelenül kritizálták. A klub edzője kiakadt, Tebow szomorú.

A vasárnapi NFL-játéknapon ismét kikapott a New York Jets. A Seattle Seahawks verte őket 28-7-re, a csapat első számú irányítójának, Mark Sancheznek pedig továbbra sem megy a játék. Mindössze 52 százalékos hatákonysággal passzol, ezzel a ligában az utolsó helyen áll a quarterbackek rangsorában. Az elmúlt hetekben több Jets-szurkoló a múlt szezonban agyonsztárolt, mélyen vallásos Tim Tebow-t követelte a csapatba, a nyáron érkezett játékosban viszont még saját csapattársai sem bíznak.

A New York Daily Newsnak több mint tíz Jets-játékos nyilatkozott névtelenül, mindegyikük egyetértett abban, Tebow-nek semmi keresnivalója a pályán, néhányan szörnyűnek találták a képességeit. „Nem tekintünk rá irányítóként" - idézi az egyik névtelenül nyilatkozó sportolót a lap, míg mások szerint Tebow-ra hagyatkozni a támadásban olyan lenne, mintha a csodában bíznának.

Névvel egyedül a támadófal egyik embere, Matt Slauson vállalta a véleményét, szerinte a csapatnál az összes irányító tisztában van a helyzettel, Sanchez az egyetlen épkézláb ember, aki bevethető a poszton, más választásuk egyszerűen nincs. „Itt van még a harmadik számú irányító, Greg McElroy és van még a klubnál egy atletikus sportember is" – utalt Tebowra.

A csapat egyik vezetője a lapnak elmondta, Sancheznek valami egészen katasztrofális teljesítményt kéne nyújtania, például ötször eladnia a labdát, hogy Tebow-nak esélye legyen a kezdő pozícióra.

A történtekről Rex Ryan vezetőedző is megmondta a véleményét, szerinte a negatív kritikákkal nincs gond, név nélkül kritizálni viszont gyáva és tisztességtelen dolog. Hozzátette, Tebow kemény munkát végez a klubnál, tovább marad az edzéseken, mint mindenki más. Sanchez is megvédte. „Semmi szükség szétszedni a srácot, hülyére dolgozza magát".

Roethlisbergernek nem csak a válla fáj

A Pittsburgh Steelers irányítója, Ben Roethlisberger vasárnap a Kansas City Chiefs ellen vállsérülése miatt nem tudta folytatni a játékot, azóta kiderült, a meccsen a bordája is megsérült, ez pedig az egyik ütőerét veszélyezteti, így nem akar kockáztatni. A quarterback egyelőre nem tudja, mikor térhet majd vissza, vasárnap a Baltimore Ravens elleni rangadón várhatóan cseréje, Byron Leftwich fogja helyettesíteni.

Agyrázkódása miatt várhatóan a Philadelphia Eaglesben Michael Vick irányító sem játszik a Washington Redskins ellen, az újonc Nick Foles bizonyíthat majd a helyén.

Tebow az NFL Networknek azt mondta, csalódott és szomorú a történtek miatt, de nem az a fajta ember, akinek ez elveszi a kedvét. „Igyekszem mindig a dolgok jó oldalát nézni. A mostani helyzet miatt keményebben kell dolgoznom, és jobb kapcsolatot kell kialakítanom a csapattársaimmal".

A Denver Broncostól érkezett irányítónak eddig nem sok szerep jutott a klubnál, a tíz forduló alatt hatszor passzolt, néhányszor futott, de a rúgójátékos védőjeként is alkalmaztak már.  A Jets három győzelemmel és hat vereséggel saját divíziójában a harmadik helyen áll, vasárnap a St. Louis Rams otthonában játszanak majd.